You are here
Home > Actualitate > Cum s-a cocotat, pe umerii femeilor, in lumea buna a politicii bucurestene, un interlop din Satu Mare
loading...

Cum s-a cocotat, pe umerii femeilor, in lumea buna a politicii bucurestene, un interlop din Satu Mare

Radu Cristescu este un personaj care s-a ridicat din lumea interlopa, a ajuns in lumea buna a politicii de la Bucuresti si care acum apare pe la televizor, lovind puternic in fostii sai colaboratori si aparand-o pe Elena Udrea.

Un traseist politic, urcat in functia de presedinte al ADS, cu sprijinul PDL, esuat in incercarea de a deveni deputat la PNL si ajuns, in cele din urma la PMP. Gratie sustinerii primite din partea Elenei Udrea, Radu Cristescu a ocupat timp de un an de zile functia de presedinte al filialei PMP Salaj. Dupa ce Udrea a cazut in dizgratie, Cristescu si-a pierdut pozitia in partid, fiind marginalizat pe scena politica. Odata cu pierderea functiilor politice, acesta si-a pierdut sursele de finantare, ajungand in sapa de lemn.

Fara cariera, fara functie, Cristescu s-a trezit in strada. Singurul sau debuseu , cate o invitatie pe la o televiziune, unde loveste, fara discernamant, in fostii sai colegi din PDL. Tintele lui sunt Vasile Blaga, Ioan Oltean, Sulfina Barbu, Gheorghe Flutur. Dar, Radu Cristescu si-a pierdut si sursele de informare, dupa ce sora sa, procuroarea DIICOT, Adrian Cristescu, s-a pensionat. Adriana Cristescu, considerata a fi un om de incredere al lui Traian Basescu, ea fiind cea care a instrumentat dosarele lui Dinu Patriciu si Omar Hayssam.

Lumea de unde provine ( Satu Mare) il considera un interlop. Ar fi inceput din liceu cu furt de casetofoane, apoi a continuat cu trafic de masini si s-a specializat in tepe financiare. S-a realizat prin femei, pe care le-a curatat de bani si apoi s-a facut nevazut. Dupa ce a disparut din Satu Mare, in urma unor tunuri financiare, el s-a refugiat la Iasi, unde a urmat cativa ani, Facultatea de Zootehnie, pe care nu a terminat-o. Trebuie precizat ca nu si-a depus nicaieri un CV din care sa rezulte studiile sau cariera sa profesionala, nici macar atunci cand a fost director interimar la ADS. Carte de munca nu a avut decat timp de 2 ani, cand a lucrat la ADS ( 2010-2012) si acum cand este director la Izomat SA Simleu una din firmele ultimei amante, Lia Stanca din Zalau, functie primita pentru a avea ce scrie in CV –ul folosit pentru ascensiune in politica.

Ar fi ajuns la Bucuresti cu ajutorul sorei sale, procuroarea DIICOT, Adriana Cristescu, si in sferele de influenta ale PDL, in virtutea relatiilor speciale ale acesteia cu Traian Basescu. A fost promovat la ADS, folosindu-se de anturajul lui Radu Berceanu, fiind sustinut puternic de fosta consiliera a premierului Emil Boc, Andreea Paul (Vass) si de presedintele filialei PDL Salaj Lucian Bode. Prin intermediul acestora, Radu Cristescu ajunge in cercurile politice ale PDL pe care il paraseste ca un las dupa caderea guvernelor Boc si incearca sa intre pe usa din dos in PNL, pentru a candida la parlamentare pe listele filialei Brasov. Insa, liderii din Bucuresti il rejecteaza si il sustin , in schimbul acestuia, pe Petre Roman.

Cu ajutorul unor femei influiente cum ar fi Laura Bota din Satu Mare( cu care avea relatii de multa vreme si apropiate), Andreea Paul (Vass) si in special al Liei Stanca din Zalau, (prietena si asociata in afaceri cu Elena Udrea), a ajuns presedinte PMP la Zalau unde a avut o prestatie lamentabila. El nu a fost capabil sa sustina nici macar o conferinta de presa la nivelul functiei de presedinte PMP Sala.

Acum este un simplu membru de partid, pozitie de pe care arunca cu noroi in tot spectrul politic afisandu-se ca un aparator al Elenei Udrea “pana la ultimul cartus.”

Ne mira cand vedem la televizor cum un om extrem de patat , interlop “cu acte in regula” nu este pus la punct de catre participantii emisiunilor in care arunca nu numai cu noroi dar si cu amenintari penale si altele de acest gen.
Vrea sa para un justitiabil pentru a avea motive sa se considere “atacat politic” atunci cand DNA –ul sau Procuratura va scoate dosarele sale din sertar, dosare care intr-o vreme se aflau la Sectia 2 Procuratura condusa de Doru Tulus si lasate in suspans, se pare, cu sprijinul surorii lui procuroare DIICOT – Adriana Cristescu actualmente pensionara.
Niciodata nu a fost capabil sa realizeze ceva pe picioarele sale. Intotdeauna s-a bazat pe femei. Mai intai, pe sora sa, care l-ar fi scos din toate belelele infractionale. Desi ar fi fost implicat in trafic de masini si tigari la Satu Mare, apoi in numeroase ilegalitati in perioada cat a condus ADS ( pe numele lui s-au deschis mai multe dosare de delapidare a banului public de catre procurorii DNA), tot trecutul infractional i-a fost sters cu buretele.

In relatiile cu femeile, reteta sa a fost simpla: le-a mancat de bani apoi a disparut. Un exemplu in acest sens este fosta lui sotie, Maria din Iasi. Aceasta detinea actiunile majoritare la Hotelul Unirea. Radu Cristescu a fortat-o sa-si vanda actiunile, iar o parte din bani i-a folosit pentru construirea unei case cu materiale tepuite de la firme din Satu Mare. Ulterior, casa a fost vanduta si banii i-au revenit in urma divortului.

A revenit in Satu Mare unde a intrat in relatii cu F. Lidia pe care a determinat-o sa divorteze, femeie cu 2 copii, a facut-o sa-si vanda cu peste 250.000 euro un restaurant din centru – Satu Mare dupa care a plecat cu ea in Bucuresti, “i-a topit banii” si apoi a abandonat-o, iar la scurt timp s-a cuplat cu Lia Stanca din Zalau, fosta sotie a generalului SRI Stanca Viorel.

Ea ii plateste si acum , desi se afla cu firmele in insolventa, chiria din cartierul de lux “Stejari” unde locuieste Radu Cristescu , vecin de bloc cu Elena Udrea, suma care se ridica la peste 1.000 euro pe luna.

Aceasta a fost de departe, cea mai buna investitie a lui Cristescu, cu Lia Stanca din Salaj, considerata a fi cea mai bogata femeie din Transilvania. Dupa numai cativa ani, Cristescu a reusit performanta de a o aduce in sapa de lemn. El a profitat din plin de parteneriatul in afaceri dintre Elena Udrea si Lia Stanca pentru construirea complexului balnear de la Boghis si a incurajat-o sa-i dea Elenei Udrea, pe bani de nimic , 50% din statiune, urmarind doar un singur lucru: sprijin politic din partea “blondei de la Cotroceni”.

Parteneriatul s-a dovedit a fi falimentar, deoarece lucrarile de la Boghis au fost facute de mantuiala, iar afacerea nu se ridica nici pe departe la rentabilitatea sperata. In calitate de director general al SC Izomat SA ( una dintre firmele din cadrul companiie Vidalis, controlate de Lia Stanca), Cristescu a taiat si dat la fier vechi doua din cele trei sectii care functionau, iar o parte din bani i-a folosit pentru partid si ocuparea unui loc eligibil la europarlamentare, unde a inregistrat un esec total.

In doar cativa ani, acesta a tepuit societatile iubitei sale, pe care a adus-o in sapa de lemn. Astazi, mai toate societatile detinute de doamna Stanca sunt in insolventa. Dupa ce a supt cat a putut de la Salaj, din firmele doamnei Lia Stanca si dupa o multime de calatorii “de vacanta” in locuri exotice si achizitionarea unei limuzine de lux de peste 100.000 euro din banii amantei,Radu Cristescu s-a retras definitiv la Bucuresti, ramanand fara nicio sursa de venituri si apeland financiar la pensia mamei sale, dupa cum declara el insusi intr-o emisiune televizata sau la imprumuturi de la “fraieri” pe care nu le va mai restitui niciodata, conform obiceiului.

Singura indeletnicire ce i-a ramas este sa arunce cu invective impotriva unor lideri PDL, pe la doua televiziuni, care il mai baga in seama. . Mentionam ca a detinut si ziarul Cronica Romana, cumparat cu bani de la Lia Stanca. Si de aici a fost alungat in suturi, dupa ce transformase acest cotidian in troaca de porci . El inventase rubricile numita “Oxiuri” si “Escrocul Saptamanii” in care isi calomnia dusmanii politici. sursa ancheteonline.ro

Lasă un răspuns

Top