You are here
Home > Actualitate > Summitul istoric a lui Donald Trump cu Kim Jong-un va avea totuși loc.
loading...

Summitul istoric a lui Donald Trump cu Kim Jong-un va avea totuși loc.

O scrisoare lungă, „foarte interesantă” dar, încă „nedeschisă”, a schimbat decizia luată în urmă cu o săptămână de liderul american, de a anula întâlnirea cu liderul de la Phenian, din cauza ostilității regimului nord-coreean.

Președintele SUA, a anunțat vineri seară că se va întâlni cu liderul Coreei de Nord, pe 12 iunie, aflăm de la NBC News.

Liderul american a făcut anunțul după ce s-a întâlnit cu Kim Yong-chol, un oficial nord-coreean de rang înalt, sosit vineri după-amiază la Casa Albă pentru a-i înmâna președintelui Donald Trump, o scrisoare din partea liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un.

Această vizită a lui Kim Yong-chol, reprezintă prima vizită a unui oficial nord-coreean la Casa Albă în ultimii 18 ani.

După eveniment, la conferința de presă, Donald Trump și-a exprimat convingerea că nord-coreenii doresc denuclearizarea. El a susținut că nu a deschis încă scrisoarea de la Jong-un și că deși Washingtonul are pregătite alte noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, a convenit cu emisarul nord-coreean să nu le introducă imediat. Liderul american a declarat că nu s-a discutat și despre drepturile omului sub actualul regim nord-coreean, dar că transformarea este posibilă sub conducerea lui Kim Jong-un.

Președintele Trump a avertizat că în cadrul summitului s-ar putea să nu se ajungă la o înțelegere finală cu privire la programul nuclear atât de controversat al nordului, dar că, dacă se construiesc relații, acesta este un lucru pozitiv. Se pare că întâlnirea din Singapore va fi doar un prim pas, dar și o speranță pentru progresele viitoare.

Publicitate:

Lasă un răspuns

Top