You are here
Home > Actualitate > Atenţie şoferi, legea se modifică începând de astăzi. Noi reguli pentru eliberarea cărţii de identitate a maşinii
loading...

Atenţie şoferi, legea se modifică începând de astăzi. Noi reguli pentru eliberarea cărţii de identitate a maşinii

Începând de astăzi, 16 iulie 2018, intră în vigoare noile reglementări privind obţinerea duplicatului cărţii de identitate a maşinii, în cazul pierderii, furtului sau distrugerii acesteia.

Astfel, în cazul în care cartea de identitate a vehiculului a fost pierdută, furată, distrusă sau nu a fost transmisă de către ultimul proprietar al maşinii înstrăinate, Registrul Auto Român poate emite un duplicat al cărţii de identitate auto, după identificarea vehiculului.

#Se elimină astfel mențiunea privind avizul autorității competente care a efectuat înmatricularea sau înregistrarea.

De asemenea, Legea nr. 109/2018 stabileşte că, pentru emiterea de către R.A.R. a unui duplicat al cărții de identitate a vehiculului, nu mai este necesară publicarea unui anunţ în Monitorul Oficial (Partea a III-a) privind pierderea, furtul sau distrugerea acesteia.

Potrivit legestart.ro, se abrogă, totodată, şi prevederea conform căreia R.A.R. poate emite un duplicat al cărții de identitate în cazul refuzului de predare a cărții de identitate constatat de executorul judecătoresc cu ocazia executării silite.

Lasă un răspuns

Top