You are here
Home > Actualitate > Noaptea Minții! Iordache Susține Că Raportul Comisiei De La Veneția Laudă Eliminarea Președintelui Din Procedura De Numire A Procurorilor!
loading...

Noaptea Minții! Iordache Susține Că Raportul Comisiei De La Veneția Laudă Eliminarea Președintelui Din Procedura De Numire A Procurorilor!

Fostul ministru al Justiției, autorul OUG 13, dar și președinte al Comisiei parlamentare care a moficat Legile justiției și Codurile penale, Florin Iordache, susține că, de fapt, Comisa de la Veneția a lăudat în raportul preliminar eliminarea din procedura de numire a conducerii ÎCCJ a Președintelui României.

„Comisia de la Veneţia a lăudat separaţia carierelor judecătorilor de a procurorilor, prin transferarea competențelor de numiri de la plen la cele două secții ale CSM. O altă modificare contestată, dar laudată de Comisia de la Veneția, a fost scoaterea președintelui din procedura de numire la conducerea Înaltei Curți de Casație si Justiție. Deşi nu a făcut obiectul acestui raport, Comisia de la Veneţia s-a aplecat tangenţial şi asupra protocoalelor secrete dintre SRI şi diferite instituţii/autorităţi din autoritatea judecătorească (ÎCCJ, Parchetul General, CSM).”, susține Florin Iordache într-un comunicat de presă.

Raportul preliminar al Comisie de la Veneția a recomandat Romîniei să: “reevalueze sistemul pentru numire / revocare a procurorilor de rang înalt, inclusiv prin revizuirea prevederilor din Constituție, având în vedere să fie asigurate condițiile pentru un proces de numire/revocare neutru și obiectiv, prin menținerea rolului instituțiilor, precum al președintelui și al CSM, pentru a echilibra influența ministerului Justiției”.

Lasă un răspuns

Top