You are here
Home > Actualitate > PSD, LIVIU Dragnea: Documentul pentru punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare este gata
loading...

PSD, LIVIU Dragnea: Documentul pentru punerea sub acuzare a lui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare este gata

Liviu Dragnea în conferință de presă după consultările de la Cotroceni din 17 ianuarie 2018 © Foto Hepta

Liviu Dragnea a anunțat că documentul pentru punerea sub acuzare a Președintelui Klaus Iohannis pentru înaltă trădare este gata. Potrivit liderului PSD, partidul său și aliații din ALDE nu au luat însă o decizie.

Liviu Dragnea a declarat că documentul a fost întocmit de niște colegi și că a avut cunoștință de el. Deși documentul este gata, liderul PSD a spus că nu a discutat cu șeful ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, pentru a lua o decizie.

”Sunt multe acţiuni ale lui Iohannis care pot îmbrăca forma trădării. Nu mi-aş dori să ajung acolo, dar nu e imposibil. Sunt acţiuni care au adus deservicii României”, a afirmat liderul PSD.

Potrivit Constituției, punerea sub acuzare a președintelui României poate fi decisă de Camera Deputaţilor şi Senat, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul parlamentarilor.

De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat. Competenţa de judecată aparţine Curții Supreme.

Lasă un răspuns

Top