You are here
Home > Actualitate > ALERTĂ. Paul Stănescu l-a trădat pe Liviu Dragnea. Speranțe distruse pentru liderul PSD. ”Toţi trebuie să respectăm Consituţia şi legile ţării”
loading...

ALERTĂ. Paul Stănescu l-a trădat pe Liviu Dragnea. Speranțe distruse pentru liderul PSD. ”Toţi trebuie să respectăm Consituţia şi legile ţării”

ALERTA. Paul Stanescu l-a tradat pe Liviu Dragnea. Sperante distruse pentru liderul PSD. ”Toti trebuie sa respectam Consitutia si legile tarii”

Mutarea de ultima ora facuta de presedintele Klasu Iohannis care a contestat la CCR decizia desemnarii ca premier interimar al lui Paul Stanescu pe timpul concediului de odihna al Vioricai Dancila i-a pus in mare incurcatura pe liderii PSD, in special pe Liviu Dragnea.

Daca Dragnea si alti pesedisti sperau ca Stanescu sa fie cel care va semna pe orice act emis de Guvern, fie chiar si o Ordonanta privind gratierea si amnistia, iata ca cel in care si-a pus increderea liderul PSD a facut vineri un pas inapoi.

Paul Stanescu a declarat raspicat ca el nu va semna niciun act al Guvernului pe perioada interimatului sau,pana ce judecatorii CCR nu se vor pronuta asupra cererii presedintelui Iohannis, adica pe 14 august, la o zi dupa Viorica Dancila isi va relua postul de prim-ministru.

„Am vazut si eu stirea inainte de a veni in conferinta de presa. E decizia presedintelui. Sigur ca doamna prim-ministru si eu vom respecta decizia CCR. Eu cred ca in acest conflict CCR va da o decizie cat mai repede si sigur ca respectam deciziile CCR. Toti trebuie sa respectam Consitutia si legile tarii, indiferent cum ne cheama si ce functii avem”, a spus Paul Stanescu.

In cazul in care, totusi Stanescu va semna un act emis de Guvern in aceasta perioada cat este premier, atunci Iohannis va contesta acel document la CCR si va avea castig de cauza,intrucat este neconstitutional.

”In eventualitatea in care Guvernul ar decide vreo mutare surpriza (modificarea Codului Penal sau a celui de Procedura Penala – Parlamentul poate fi convocat in sesiune extraordinara, sau adoptarea mult discutatei ordonante pentru amnistie). In acest fel presedintele se asigura ca va putea contesta si evident castiga anularea vreunei decizii de acest gen, pentru ca, altfel nu s-ar justifica decizia de contestare, pentru ca pana va solutiona CCR contestatia.

Stanescu banuia ca Iohannis va contesta decizi Vioricai Dancila la CCR si a acceptat sa fie interimar la Guvern intrucat nu isi asuma niciun risc atata timp exista aceea sesizare. E uns cu toate alifiile. Nu i-a spus lui Dragnea nimic si l-a asigurat ca totul va fi in regula. Acum,el s-a pus la adapost,iar Dragnea nu-i poate reprosa nimic. Va spune ca nu poate incalca Constitutia. Nu va da nicio lege de gratiere sau amnistie si nici alte legi importante. Vor fi sedinte de concediu sa zic. Doar masuri cu gripa porcina si inundatiile se vor lua”,au declarat pentru newsteam.ro surse din PSD.

Lasă un răspuns

Top