You are here
Home > Actualitate > Viermii de mătase şi greierii deshidrataţi, acum și în supermarketurile românești
loading...

Viermii de mătase şi greierii deshidrataţi, acum și în supermarketurile românești

Vă propunem să renunţăm la tradiţionalele meniuri pentru a vorbi despre un nou trend: viermii de mătase şi greierii deshidrataţi! Nu e nevoie de rezervări la restaurante asiatice. Românii care au descoperit gustul insectelor comestibile merg la cumpărături în hipemarketuri.

Alimentele ciudate se găsesc la raft şi se pot găti în doar câteva minute. Viermii şi greierii deshidrataţi au apărut şi în supermarketurile româneşti! Ce cred românii despre aceste “delicatese”

Viermii de mătase şi greierii deshidrataţi, acum și în supermarketurile românești Pe rafturile din supermarketurile româneşti a apărut un nou trend culinar! Este vorba despre viermii de mătase şi greierii deshidrataţi! Românii care au prins gustul insectelor comestibile merg des la cumpărături în hipemarketuri. Alimentele ciudate se găsesc la raft şi se pot găti în doar câteva minute.

Nu trebuie să ajungem până în Asia pentru astfel de preparate. Mai nou, insectele comestibile se găsesc la raft şi în supermarketurile din România. Greierii şi viermii de mătase sunt foarte simplu de gătit, susţin bucătarii specializaţi în mâncare asiatică. Ei se pot consuma ca atare sau se pot pune într-o salată sau în alte preparate simple.

Insectele comestibile pe care le găsim pe rafturile din magazinele româneşti provin de la o fermă din Franţa. Ele sunt exportate în toată Uniunea Europeană, iar recent românii au prins gustul acestor delicatese. Nu-i un lucru rău, susţin specialiştii, care cred că aceasta ar putea fi hrana viitorului. Insectele sunt o sursă sănătoasă de proteină şi pot înlocui preparatele tradiţionale din carne. Nu toţi sunt deschişi unei astfel de experienţe culinare, însă, dar se pare că tot mai mulţi români vor să încerce, măcar o dată în viaţă, gustul insectelor comestibile.

Lasă un răspuns

Top