You are here
Home > Actualitate > Alerta acum! Valul Polar loveste Romania! Vine CICLONUL peste tara, utilajele sunt echipate pentru dezapezire!
loading...

Alerta acum! Valul Polar loveste Romania! Vine CICLONUL peste tara, utilajele sunt echipate pentru dezapezire!

O noua alerta emisa de catre meteorologi pentru tara noastra, un ciclon periculos va lovi Romania in urmatoarele ore, iar vremea se va raci radical, relateaza a1.ro citind meteoromania.ro

Autoritatile s-au pregatit de urgenta cu utilajele pentru a dezapezi.

Ciclonul Ali va aduce temperaturi cu aproape 10 grade mai mici de la o zi la alta, iar la munte, zăpadă. Drumarii se tem că urmează o săptămână grea.

Sunt ultimele probe în aşteptarea ninsorii. Lamele şi frezele de zăpadă sunt pregătite să intervină pe Transalpina.

Ciclonul Ali ajunge sâmbătă spre duminică deasupra ţării noastre şi aduce cu el un val de aer polar. Temperaturile vor scădea dramatic, cu 8-9 grade, peste noapte.

La munte, temperaturile vor coborî până la minus şapte grade, iar pe creste va ninge.

ANM a emis o alertă de vreme severă în toată ţara. Răcire accentuată, vijelii, ploi, lapoviţă şi ninsori, până miercuri

ANM a emis o alertă de vreme severă în toată ţara. Răcire accentuată, vijelii, ploi, lapoviţă şi ninsori, până miercuri © Hepta

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis mai multe alerte meteo de vreme severă. Un aer polar traversează România, răcirea vremii fiind dublată de vânt puternic, ploi, lapoviţă şi, de la noapte, primele ninsori.

Astfel, în intervalul 23 septembrie, ora 23 – 26 septembrie, ora 8.00, este valabilă o informare meteo de intensificări ale vântului şi răcire accentuată în toată ţara.

Potrivit meteorologilor, vor fi perioade de timp în care vântul va avea intensificări în cea mai mare parte a țării, cu rafale în general de 50…60 km/h și temporar va ploua la început în vest, în centru și în nord, apoi local și în celelalte regiuni. În zona montană, la altitudini de peste 1800 m, trecător vor fi precipitații mixte.

ANM a emis o prognoză specială pentru Capitală

Răcirea vremii va continua în jumătatea de nord-vest a teritoriului, iar începând de marți (25 septembrie) se va resimți în toată țara, astfel că valorile termice vor fi cu până la 8…10 grade mai coborâte decât cele normale în această perioada a anului.

ANM precizează că vremea rece va persista până spre sfârșitul săptâmânii.

De asemenea, meteorologii au emis şi două atenţionări cod galben de vreme rea, valabile pe data de 24 septembrie.

Cod galben de vijelii

Alertă ANM de vânt puternic
A doua avertizare este pentru luni, între orele 10 – 23, zonele vizate fiind Oltenia, Moldova, Dobrogea, local Muntenia şi Transilvania, precum şi zona montană.

“În regiunile vizate, vor fi intensificări temporare ale vântului, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp, îndeosebi în sudul Olteniei, vor fi rafale de peste 65…70 km/h. La munte vântul va continua să sufle tare, cu rafale care pe creste vor depăşi 100…120 km/h”, a mai precizat ANM.

Prima atenţionare vizează Banatul, Crişana, Maramureşul, Transilvania, nordul Moldovei şi zona montană, fiind valabilă, luni, între orele 2 – 10.

“În regiunile vizate, vântul se va intensifica temporar, cu viteze de 55…65 km/h, iar pentru intervale scurte de timp vor fi rafale de peste 65…70 km/h. În zona montană vor fi intensificări susţinute ale vântului, cu rafale care pe creste vor depăşi 100…120 km/h”.

sursa: meteoromania.ro

Lasă un răspuns

Top