You are here
Home > Actualitate > BREAKING: Elena Udrea şi Alina Bica, două luni de AREST preventiv. Presa locală din Costa Rica, noi FOTOGRAFII
loading...

BREAKING: Elena Udrea şi Alina Bica, două luni de AREST preventiv. Presa locală din Costa Rica, noi FOTOGRAFII

Elena Udrea şi Alina Bica vor sta în arest preventiv două luni, în Costa Rica, în timp ce va fi efectuată procedura de extrădare în România, a decis o instanţă judiciară, conform site-urilor de ştiri CRhoy.com şi AmeliaRueda.com.

Elena Udrea şi Alina Bica, prezentate în această seară în faţa instanţei cu propunere de ARESTARE. Presa locală din Costa Rica, noi fotografii

Biroul pentru consultanţă tehnică şi Relaţii internaţionale al Parchetului General din Costa Rica a transmis că a iniţiat procedurile de analizare a cererilor României de extrădare a Elenei Udrea şi Alinei Bica. Cererile de extrădare vor fi analizate separat.

Potrivit unor surse judiciare,Elena Udrea şi Alina Bica, aflate momentan sub incidenţa ordonanţei de reţinere, au fost prezentate instanţei cu propunere de arestare.

Avocatul din România al Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spunea joi dimineaţă că şansele de extrădare ale fostului ministru sunt zero, în condiţiile în care copilul acesteia este cetăţean costarican. Totodată, Alina Bica ar putea şi ea să scape de extrădare, deoarece este acuzată de o faptă care în legislaţia de acolo nu are corespondent.

„E posibil să putem vorbi despre o măsură preventivă pe perioada soluţionării de extrădare, dar sperăm să fie o măsură temporară. După opinia mea, care e o opinie personală, şansele sunt zero (nr: de extrădare)”, a declarat Veronel Rădulescu, apărătorul Elenei Udrea.

Între timp, publicaţia Diario Extra prezintă noi informaţii despre reţinerea Elenei Udrea şi a Alinei Bica.

Aceasta a avut loc în zona Sabana Oeste, din San Jose, în faţa unei cafenele celebre. Cele două au fost reţinute de agenţi Interpol însoţiţi de membri ai Direcţiei pentru Informaţii şi Securitate din Costa Rica, potrivit Diario Extra.

„După acţiuni de investigare şi monitorizare, două femei în vârstă de 44 de ani, ambele românce, date în urmărire de autorităţile române, au fost reţinute miercuri. Una dintre cele două femei, cu numele Udrea, era vizată de o alertă roşie de notificare a Interpol, pentru infracţiuni referitoare la corupţie şi abuz în serviciu, în baza unui mandat emis de Interpol Bucureşti”, anunţă Biroul pentru investigaţii judiciare din Costa Rica.

Publicaţia oferă şi o nouă fotografie, care o arată pe Elena Udrea lângă maşina ofiţerilor, alături de iubitul ei şi copilul nou-născut care este într-un cărucior.

Elena Udrea capturata in Costa Rica

Video Elena Udrea Arestata

AUTORITĂȚILE DIN COSTA RICA AU DECIS! ELENA UDREA ȘI ALINA BICA VOR STA DOUĂ LUNI ÎN AREST PREVENTIV

Avocatul Elenei Udrea, despre extrădare
Avocatul din România al Elenei Udrea, Veronel Rădulescu, spunea joi dimineață că șansele de extrădare ale fosrtului ministru sunt zero, în condițiile în care copilul acesteia este cetățean costarican. Totoată, Alina Bica ar putea și ea să scape de extrădare deoarece este acuzată de o faptă care în legislația de acolo nu are corespondent.

„E posibil să putem vorbi despre o măsură preventivă pe perioada soluționării de extrădare, dar sperăm să fie o măsură temporară. După opinia mea, care e o opinie personală, șansele sunt zero (nr: de extrădare)”, a declarat Veronel Rădulescu, apărătorul Elenei Udrea.

Ce se va întâmpla cu Elena Udrea dacă va fi extrădată în România. Poate cere amânarea pedepsei

La 4 luni de când au fost date în urmărire internaţională, Elena Udrea şi Alina Bica au fost arestate, în Costa Rica.

Condamnată la 6 ani de închisoare cu executare în România, Udrea a fost ridicată de ofiţerii Interpol din San Jose, dimineaţa, în timp ce îşi bea cafeaua.

Cele două prietene se află acum în custodia ″Autorității de Investigaţii Judiciare″⁣ din Costa Rica, dar asta nu înseamnă că vor fi şi extrădate.

Elena Udrea a fost ridicată de poliţiştii Interpol dintr-o cafenea aflată în apropierea blocului în care locuieşte la San Jose.

Era 10 dimineaţa în Costa Rica, 19, ora noastră. Cei care au participat la acţiune au invitat-o pe Elena Udrea în stradă.

Citește și
Elena Udrea şi Alina Bica au fost reţinute de Biroul Naţional Interpol din Costa Rica. VIDEO

Scena a fost filmată de poliţiştii de la Autoritatea de Investigaţii Judiciare din Costa Rica. Udrea apare înconjurată de două femei şi un bărbat. În imagini se vede şi căruciurul în care se afla fetiţa fostului ministru. Copila s-a născut în urmă cu două săptămâni.

După alte patru ore, şi Alina Bica, fostă şefă a DIICOT, a fost reţinută. Iar seara, cele două au fost arestate.

Imediat, operaţiunea a fost făcută publică printr-un comunicat al Autorităţii de Investigaţii Judiciare din Costa Rica, care confirmă că cele două au fost reţinute.

De aici şi până la extrădare este însă un drum lung, chiar imposibil, după părerea avocatului Elenei Udrea.

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea: “După opinia mea, șansele sunt zero.“
Reporter: “Are drepturi speciale pentru că este mamă?“
Veronel Rădulescu: “Drepturile se referă la drepturile de protecție a copilului, pentru că fiica Elenei Udrea este cetățean costarican, iar legea de protecție a copilului din Costa Rica interzice separarea copilului de părinții săi. De asta vă spuneam că șansele sunt zero.”

Veronel Rădulescu, avocatul Elenei Udrea: “Copilul este în acest moment în grija bunicii, mama Elenei şi iubitul ei”

Poliţia Română a emis încă din luna iunie un mandat de arestare pe numele Elenei Udrea. Tot atunci şi ministrul justiţiei, Tudorel Toader, anunţa că a trimis cererea de extrădare în Costa Rica. Ministrul nu a dorit să comenteze de ce autorităţile de acolo au trecut la acţiune abia acum.

Reporter: ”Şi despre Elena Udrea?“
Tudorel Toader, ministrul Justiţiei: “Fără subiectul ăsta. Nu faceţi un subiect care nu merită. E un român şi atâta tot.”

Cert este că până la o posibilă decizie asupra solicitării de extrădare, este un parcurs lung. În prima fază magistraţii din San Jose vor discuta cererile de azil făcute de Elena Udrea şi Alina Bica.

În cazul în care totuşi autorităţile din Costa Rica vor fi de acord cu extrădarea Elenei Udrea, atunci aceasta va fi adusă imediat în ţara de o echipă de poliţişti români. În acel caz, Elena Udrea ar putea cere amânarea executării sentinței până când fetiţa ei va împlini un an, cerere care ar putea fi sau nu acceptată de autorităţile din România.

În ţară, Elena Udrea are de executat 6 ani de închisoare primiţi în dosarul ″Gala Bute″⁣. Pe Alina Bica, o aşteaptă 4 ani de detenţie pentru “favorizarea infractorului”.

sursa: youtube.com

Lasă un răspuns

Top