You are here
Home > Accidente > Șofer cu permisul reținut, autorul unui accident grav la Fărcașele. Doi tineri rămași încarcerați între fiarele contorisonate ale mașinii
loading...

Șofer cu permisul reținut, autorul unui accident grav la Fărcașele. Doi tineri rămași încarcerați între fiarele contorisonate ale mașinii

Trei tineri au ajuns la spital duminică dimineață, în urma unui accident grav produs pe Drumul Județean 642, în satul Fărcașu al comunei Fărcașele. Evenimentul rutier a avut loc în jurul orei 05:00 și a fost provocat de un șofer cu permisul reținut, autoturismul pe care acesta îl conducea cu viteză izbind violent un copac de pe marginea drumului.

Doi dintre tinerii aflați în mașină, șoferul și pasagerul din dreapta, au rămas încarcerați între fiarele contorsionate ale acesteia, la fața locului acționând pompierii Detașamentului Caracal și Gărzii Stoenești, cu două autospeciale complexe pentru intervenție și descarcerare și un echipaj al paramedicilor SMURD, dar și două echipaje ale Serviciului de Ambulanță Județean Olt.

„Șoferul, în vârstă de 20 ani, din comuna Fărcașele, a fost găsit încarcerat și extras din autoturism cu ajutorul accesoriilor pentru descarcerare. Pacientul a fost preluat conștient, politraumatizat prin accident rutier și transportat la Compartimentul de Primire Urgențe (CPU) al Spitalului Municipal Caracal. Ulterior, bărbatul a fost transferat la Unitatea Primire Urgențe a Spitalului Craiova. Pasagerul aflat pe scaunul din dreapta față, în vârstă de 19 ani, din aceeași localitate, a fost găsit încarcerat, conștient și cooperant. Bărbatul a fost extras de pompierii de la descarcerare și preluat de echipajele medicale. Pacientul prezenta dureri la membrele inferioare și a fost transportat la CPU Caracal. Pasagerul aflat pe bancheta din spate, în vârstă de 21 ani, a fost găsit în afara autoturismului, conștient, cu dureri lombare. Și acesta a fost transportat la CPU Caracal”, a declarat Alin Băsășteanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Olt.

Polițiștii rutieri au stabilit că tânărul care se afla la volan avea permisul reținut, iar accidentul s-ar fi produs din cauza neadaptării vitezei într-o curbă. „Din primele cercetări, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat de 20 ani, din comuna Fărcașele, în timp ce conducea un autoturism pe raza localității, nu ar fi adaptat viteza într-o curbă la stânga și ar fi pierdut controlul asupra direcției de mers, intrând în coliziune cu un copac din afara părții carosabile. Din verificările efectuate de polițiștii rutieri a rezultat faptul că șoferul avea permisul de conducere reținut”, a spus Alexandra Dicu, purtătorul de cuvânt al Poliției Olt.

Din cauza stării în care se afla, conducătorul auto nu a putut fi testat de polițiști cu aparatul alcooltest, fiindu-i prelevate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. Cercetările continuă în cauză sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
Pompierii Detașamentului Caracal și Gărzii Stoenești, cu două autospeciale complexe pentru intervenție și descarcerare și un echipaj SMURD, dar și două echipaje de la Serviciul de Ambulanță Olt, au intervenit, pe Drumul Județean 642, în comuna Fărcașele, sat Fărcașu, la un accident rutier cu două victime încarcerate.

În accident a fost implicat un singur autoturism, în care se aflau trei tineri.

Șoferul, în vârstă de 20 de ani, din comuna Fărcașele, a fost găsit încarcerat și extras din autoturism cu ajutorul accesoriilor pentru descarcerare. Pacientul a fost preluat conștient, politraumatizat prin accident rutier și transportat la CPU Caracal. Ulterior bărbatul a fost transferat la UPU Craiova.

Pasagerul aflat pe scaunul din dreapta-față, în vârstă de 19 ani, din aceași localitate, a fost găsit încarcerat, conștient și cooperant. Bărbatul a fost extras de pompierii de la descarcerare și preluat de echipajele medicale. Pacientul prezenta dureri la membrele inferioare și a fost transportat la CPU Caracal.

Pasagerul aflat pe bancheta din spate, în vârstă de 21 de ani, a fost găsit în afara autoturismului, conștient, cu dureri lombare. Acesta a fost transportat la CPU Caracal.

Aici vezi Video

sursa: facebool.com

Lasă un răspuns

Top