You are here
Home > Actualitate > Un Deţinut dă foc Penitenciarului Oradea cu o brichetă. Tânărul, condamnat la 12 ani de pușcărie
loading...

Un Deţinut dă foc Penitenciarului Oradea cu o brichetă. Tânărul, condamnat la 12 ani de pușcărie

Un deţinut de 26 de ani, aflat în Penitenciarul Oradea, a provocat un incendiu în camera de deţinere în care se afla cazat alături de un alt deținut.

El a provocat incendiul cu o brichetă, aprinzând salteaua de la pat. Pereţii încăperii s-au înegrit şi uşa de termopan de la camera de cazare s-a topit.

Doi angajaţi ai Penitenciarului Oradea, care se aflau atunci pe secţie, au sărit să stingă incendiul, intoxicându-se însă cu fum.

Penitenciarul de Maximă Siguranţă Oradea a transmis că incendiul a fost lichidat imediat de către cei doi angajaţi ai unităţii, dar a fost cerut, prin apel la numărul unic de urgenţă 112 şi sprijinul Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Crișana” al județului Bihor care a intervenit cu 21 de pompieri militari dotați cu două autospeciale de intervenție cu apă și spumă, o autoscară și două autospeciale de transport victime multiple, echipajul de terapie intensivă SMURD Oradea, și un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

Incendiul a fost stins în câteva minute.

Incendiu provocat de un deținut la Penitenciarul Oradea. Doi deținuți și doi gardieni, la spital

Un deţinut în vârstă de 26 de ani, condamnat la 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor, a provocat, marţi, un incendiu la Penitenciarul Oradea, focul fiind stins de angajaţii unităţii până la sosirea pompierilor militari.

Focul a fost pus de tânăr în camera de deţinere în care stătea cu o altă persoană. Cei doi deţinuţi şi doi gardieni au fost duşi la spital pentru investigaţii de specialitate pentru a se vedea dacă s-au intoxicat cu fum, nefiind necesară internarea acestora.

Potrivit reprezentanţilor Penitenciarului Oradea, marţi, un deţinut în vârstă de 26 de ani a provocat un incendiu în camera de deţinere în care se mai afla o persoană. Focul a fost stins de gardieni, dar a fost solicitat şi sprijinul reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bihor, incendiul fiind stins însă până la sosirea pompierilor militari, scrie presa

Conducerea penitenciarului a decis să fie duşi la spital deţinutul care a provocat incendiul şi colegul său, dar şi cei doi angajaţi care se aflau pe secţia de deţinere, existând suspiciuni că s-ar fi intoxicat cu fum. După ce au fost supuse investigaţiilor de specialitate, cele patru persoane au revenit la penitenciar.

În acest caz, conducerea Penitenciarului Oradea a decis deschiderea unei anchete pentru a stabili împrejurările exacte în care s-a produs incidentul.

Deţinutul în vârstă de 26 ani ispăşeşte o pedeapsă de 12 ani de închisoare pentru tentativă de omor, fiind repartizat pe o secţie de maximă siguranţă.

sursa youtube.com

Lasă un răspuns

Top