You are here
Home > Actualitate > Veste Buna pentru Romanii din Marea Britanie, Negociatorul-şef al Uniunii Europene extinde cu un an a tranziţia după Brexit
loading...

Veste Buna pentru Romanii din Marea Britanie, Negociatorul-şef al Uniunii Europene extinde cu un an a tranziţia după Brexit

Negociatorul-şef al Uniunii Europene, deschis extinderii cu un an a tranziţiei după Brexit. Cu o condiţie © Hepta

Negociatorul Uniunii Europene, Michel Barnier, este deschis extinderii cu un an a tranziţiei după Brexit. Această extindere ar fi condiţionată de acceptarea de către premierul britanic Theresa May a unui aşa-numit control dublu, pentru a se evita instalarea unei graniţe cu Irlanda de Nord, au declarat diplomaţi citaţi de Financial Times.

Potrivit publicaţiei germane Frankfurter Allgemeine Zeitung, citată de News.ro, Comisia Europeană s-a oferit să permită Marii Britanii să rămână în uniunea vamală şi pe piaţa internă dincolo de termenul convenit pentru tranziţie, respectiv sfârşitul lunii decembrie a anului 2020.

Vezi si: Horoscop 17 octombrie 2018. Noroc în dragoste, mărire de salariu şi o excursie cu familia

Barnier a declarat marţi că Uniunea Europeană şi Marea Britanie vor lucra „calm şi serios” în următoarele săptămâni pentru a ajunge la un acord privind Brexit fără să se creeze o graniţă strictă între Republica Irlanda şi Irlanda de Nord.

Donald Tusk: Un Brexit fără niciun fel de acord, mai probabil ca oricând
Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a declarat, luni, că cele 27 de state rămase în blocul european după plecarea Marii Britanii trebuie să fie pregătite pentru un Brexit fără niciun acord, un scenariu „mai probabil ca oricând”.

Tusk a declarat că toate părţile trebuie să facă tot ce pot pentru a ajunge la un acord, adăugând că a invitat-o pe Theresa May, prim-ministrul britanic, să se adreseze celorlalţi 27 de lideri europeni miercuri după-amiază, în prima zi a unui summit UE de două zile.

„Faptul că ne pregătim pentru un scenariu cu niciun acord nu trebuie să ne îndepărteze de a face eforturi pentru a ajunge la cel mai bun acord posibil. (…) Să nu renunţăm. Vom decide cum vom duce mai departe negocierile, bazându-ne pe recomandările negociatorului nostru şef, Michel Barnier. S-a dovedit a fi mai complicat decât s-au aşteptat unii. Totuşi, trebuie să rămânem încrezători şi determinaţi, pentru că există bunăvoinţă pentru a continua aceste discuţii din partea ambelor părţi”, a declarat Tusk.

Liderii celor 27 de state membre care vor rămâne în Uniunea Europeană vor discuta despre progresul negocierilor miercuri seara.

Lasă un răspuns

Top