You are here
Home > Accidente > ALERTA: Momente de panică într-un avion BlueAir pe ruta Cluj-Dublin: ‘S-a depresurizat şi mirosea a ars’ (Video)
loading...

ALERTA: Momente de panică într-un avion BlueAir pe ruta Cluj-Dublin: ‘S-a depresurizat şi mirosea a ars’ (Video)

Momente de panică într-un avion BlueAir pe ruta Cluj-Dublin © Observator

Momente de panică într-un avion BlueAir pe ruta Cluj-Napoca – Dublin. În timp ce se afla deasupra Slovaciei, avionul s-a depresurizat, iar potrivit oamenilor aflaţi în avion a început să miroasă a ars.

Potrivit martorilor aflaţi în avion, totul a început la câteva zeci de minute de la decolare, în timp ce aeronava se afla deasupra Slovaciei.

Avionul s-ar fi depresurizat şi ar fi început să miroasă a fum, moment în care măştile de oxigen au căzut, iar oamenii au început să se panicheze.

„Am crezut că murim. Suntem deasupra Slovaciei. Nu ne zic nimic, dar era difuzorul pornit şi căpitanul a strigat ca un fel de SOS. Eu dormeam în acel moment şi au căzut măştile. În spatele meu erau copii mici care nu aveau aer”, a declarat un bărbat, pasager în avion.

Potrivit datelor oferite de flightradar.com, avionul a decolat la ora 10.20 de pe aeroportul din Cluj-Napoca, având destinaţia Dublin.

Totuşi, avionul a efectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul din Bratislava (Slovacia).

„Aeronava tip Boeing 737-800 ce opera zborul 0B3755, pe ruta Cluj – Dublin, a decolat conform orarului de zbor la ora 10.10 (ora României), iar după aproximativ o oră de zbor comandantul a solicitat aterizarea pe cel mai apropiat aeroport, pentru efectuarea de verificări suplimentare. Astfel, în jurul orei 11.40, aeronava a aterizat în condiții normale pe Aeroportul Bratislava (Slovacia).

Decizia comandatului a fost luată ca măsură de precauție, în urma activării unor senzori la bordul avionului YR-BMP, care au indicat o posibilă depresurizare a cabinei. Echipajul a informat pasagerii cu privire la această situație și au activat măștile de oxigen conform procedurilor standard. Aceștia au fost cooperanți cu personalul navigant.

La această oră, compania Blue Air pregătește o altă aeronavă cu echipaj care să preia pasagerii și să-i transporte către destinația lor. De asemenea, compania le asigură asistență și refreshments (mâncare și băuturi).

Situația nu a pus în niciun moment în pericol securitatea pasagerilor sau a echipajului. Urmează ca imediat după finalizarea debarcării pasagerilor aeronava să fie supusă verificărilor tehnice”, se arată în comunicatul BlueAir.

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top