You are here
Home > Actualitate > FOTO Primăria Bacău a înlocuit spațiul verde cu mochetă care imită iarba: „Se păstrează mereu verde și nu necesită tundere”
loading...

FOTO Primăria Bacău a înlocuit spațiul verde cu mochetă care imită iarba: „Se păstrează mereu verde și nu necesită tundere”

Direcția Spații Verzi din cadrul Primăriei Bacău a introdus pe trotuarul din zona Pieței Centrale gazon artificial, motivând că alt tip de gazon nu ar fi rezistat în zonă, scrie Ziarul de bacau.

„Deocamdată facem o încercare, să vedem cum rezistă. Este un gazon artificial, care se prinde cu cleme. Nu trebuie udat, nu are nevoie de îngrijire special. Tot ce am pus acolo nu a rezistat, este dificil accesul pentru a iriga și am luat această decizie”, a declarat Cristinel Dumbravă, directorul Direcției Spații Verzi Bacău.

Noul gazon are 2 centimetri și este ignifug, deci dacă sunt aruncate mucuri de țigară nu va lua foc.

Experiment! Primăria Bacău a început să pună gazon artificial prin oraș. „Se păstrează mereu verde și nu necesită tundere”

Direcția Spații Verzi introduce gazon artificial. Pentru început, acesta a fost pus în zona Pieței Centrale, pe un trotuar unde, din cauza traficului, alte tipuri de gazon nu au rezistat.

„Deocamdată facem o încercare, să vedem cum rezistă. Este un gazon artificial, care se prinde cu cleme. Nu trebuie udat, nu are nevoie de îngrijire special. Tot ce am pus acolo nu a rezistat, este dificil accesul pentru a iriga și am luat această decizie”, a declarat Cristinel Dumbravă, directorul Direcției Spații Verzi Bacău. Noul gazon are 2 centimetri și este ignifug, deci dacă sunt aruncate mucuri de țigară nu va lua foc.

Este pentru prima dată când se „plantează” astfel de gazon în municipiul Bacău. Avantajul este că se păstrează mereu verde, este ușor de întreținut, nu necesită tundere și are o durată de viață între 10 și 12 ani, potrivit siteurilor de specialitate. La liber, prețul este de 54 de lei metrul pătrat. „Este recomandat de peisagiști pentru a înviora aspectul unor balcoane, terase, curți, alei pietonale, piscine”, se specifică de către vânzători.

Mai multe foto se pot vizualiza aici

sursa facebook.com

Lasă un răspuns

Top