You are here
Home > Accidente > „Vagoane întregi cu ceea ce au fost cândva pădurile țării iau zilnic calea străinătății” ACUM ORI NICIODATA! Exportul lemnului din Romania INTERZIS, Distribuie daca esti de ACORD!
loading...

„Vagoane întregi cu ceea ce au fost cândva pădurile țării iau zilnic calea străinătății” ACUM ORI NICIODATA! Exportul lemnului din Romania INTERZIS, Distribuie daca esti de ACORD!

Deputații dintr-un partid politic propun interzicerea exportului masei lemnoase în scopul conservării resurselor naturale epuizabile și refacerea suprafețelor forestiere. Documentul a fost înregistrat astăzi la secretariatul legislativului. Potrivit deputatului neafiliat, Artur Reșetnicov, chiar dacă Guvernul a adoptat un set de măsuri în privința refacerii suprafețelor forestiere, acestea trebuie stabilite prin lege, și nu hotărâre.

„Noi propunem un termen fix pentru îndeplinirea acordurilor deja semnate, pentru ca agenții economici să nu sufere de noile prevederi. Totodată cerem Guvernului să ia măsuri pentru restabilirea spațiilor forestire și să raporteze Parlamentului despre realizările sale”, a declarat el.

Inițiatorii susțin, în expunerea de motive, că prețul pentru un metru cub de lemn de foc s-a dublat din 2015 în 2016. Având în vedere că peste 60% din populație realizează încălzirea locuinței cu lemne de foc, aprovizionarea a devenit “o problemă socială gravă”:

În cazul în care Parlamentul va adopta acest document, Guvernul va elabora, în termen de 3 luni un plan de acțiuni ce ar viza următoarele aspecte: extinderea suprafețelor împădurite la cel puțin 16% pe parcursul următoarelor 10 ani, adică cel puțin cu 169 230 ha, prin plantarea a cel puțin 16 923 ha/anual.

Un vasluian care nu a putut să rămână indiferent față de ceea ce a văzut a trimis redacției ziarului Vremea Nouă din Vaslui o filmare care a revoltat cititorii. Filmulețul este realizat la o trecere de cale ferată din județul Neamț pe 29 octombrie 2018, iar în el se vede un tren marfar foarte lung plin cu bușteni, lemn care cel mai probabil merge la export.

Vasluianul își arată indignarea față de oamenii politici, față de pădurari, dar și față de românii de rând care permit ca în țara lor să se petreacă acest adevărat jaf și această adevărată atrocitate față de mediul în care trăim, cu consecințe dramatice care au început deja să se manifeste:

„Unde se duce lemnul nostru? Vagoane întregi cu ceea ce au fost cândva pădurile acestei țări iau zilnic calea străinătății. S-a scris mult despre faptul că firmele austriece defrișează mai mult decât le permite legea, este o adevărată mafie, dar degeaba. Companiile austriece fac tot ce au chef în România, parcă suntem sclavi, nu stat de sine stătător. Austriecii trăiesc într-o armonie perfectã cu natura, „pică” pădurile pe ei, căci au găsit proștii în România care le furnizează lemn de cea mai bună calitate. Ne merităm soarta, pentru că nu acționăm în niciun fel. Dacă ai noștri conducători nu dau două parale pe ce se întâmplă cu pădurile și fac legile cum le dictează Occidentul, noi, oamenii de rând, ar trebuie să luăm atitudine, să ieșim în stradă și să facem presiuni până încep să simtă din nou românește acești trădători. Ar trebui ca presa națională și presa locală să stea continuu pe capul celor responsabili cu protejarea mediului și a celor care ne vând țara bucată cu bucată. Să fie linșați mediatic toți care își bat joc. Nu înțeleg nici atitudinea unor pădurari care permit tăieri ilegale, nici tăcerea cetățenilor care văd că ceva este în neregulă, dar nu anunță autoritățile competente. Indiferența noastră a început deja să ne coste, pentru că sunt din ce în ce mai multe alunecări de teren cauzate de aceste defrișări masive și haotice”.

sursa vremeanoua.ro/vasluianul-nationalist-si-macelul-padurilor-video

Lasă un răspuns

Top