You are here
Home > Actualitate > Primul român admis la UCLA este din Lupeni. „Am învăţat să lupt pentru orice victorie, dar mai important să mă mândresc cu numele României”
loading...

Primul român admis la UCLA este din Lupeni. „Am învăţat să lupt pentru orice victorie, dar mai important să mă mândresc cu numele României”

Este prima româncă admisă în UCLA – University of California Los Angeles (UCLA). Are buletin de Hunedoara. S-a născut la Lupeni şi s-a întors acasă după ce a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila” din Bucureşti. Lucrează acum, în oraşul său natal, ca medic stomatalog. În iunie 2018 va părăsi România pentru trei ani. Speră ca experienţa ei să fie fructificată corect şi optim de statul cu care se mândreşte şi pe care l-a reprezentat cu success încă de când era copil, fiind sportiv de performanţă. Se numeşte Diana Velicu şi are doar 25 de ani. Suficienţi ca să spună senin că “a învăţat să lupte pentru orice victorie, dar mai important să se mândrescă cu numele României.

A păşit pas cu pas pe treptele celor 25 de ani de viaţă…
Pentru Diana Velicu “urcatul şi coborâtul” se fac la nivel de performanţă. A urcat treaptă cu treaptă fiecare scară a evoluţiei de educare şi formare profesională. În egală măsură a “coborât” pe tălpi de schior de performanţă fiecare pantă ce i-a servit ca pârtie în competiţiile naţionale sau europene.

UCLA a admis-o în programul de rezidenţiat în Ortodonţie şi ortopedie dento-facială al University of California Los Angeles (UCLA). Devine astfel primul român admis vreodată în acest program, cotat numarul 1 în Statele Unite ale Americii.

“Spre surprinderea şi fericirea mea, alte trei universităţi de prestigiu din SUA, şi anume Harvard University, Boston University şi Tufts University mi-au înaintat o invitatie la un interviu, dar pe care le-am refuzat respectuos în urma acceptarii ofertei UCLA”, a declarat pentru Gazeta de Dimineaţă Diana Velicu.

Asta după ce, tot în acest an, a absolvit Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” Bucureşti. Tânărul medic stomatolog a dobândit în timpul studenţiei o pasiune către ramura ştiinţifică, cea de cercetare.

„Am dezvoltat o pasiune catre ramura Ortodonţiei şi ortopediei dento-faciale, motiv pentru care m-am implicat activ în proiecte de cercetare, unele fiind premiate la congrese de specialitate”, povesteşte Diana Velicu.

Tocmai acest interes către educaţie şi sistemul de sănătate au recomandat-o ca vicepreşedinte al European Dental Students Association. Tânăra figurează şi printre participanţii la consultări la Parlamentul European.

A fost studentul anului în 2016…
În timpul studenţiei, rezultatele academice i-au fost recompensate. A fost bursieră, a fost premiată pentru iniţiative în proiecte ştiinţifice. A avut timp şi pentru colegi, fiind aleasă ca lider al studenţilor. Performanţele obţinute i-au fost recunoscute şi de Uniunea Studenţilor din România. Aşa se face la Gala Studentului a primit titlul de „Studentul Anului la Medicină in 2016”. Rezultatele ei au avut ecouri şi în străinătate. Liga Studentilor Români din Străinătate a desemnat-o, la începutul anului 2017, printre cei şase finalişti ai premiului “Studentul anului în Româia”.

De şase ori campioană naţională la schi alpin…
Diana Velicu are în protofoliul său şi şase titluri de campion naţional la schi alpin.

“Primii 19 ani din viaţă i-am dedicat schiului alpin de performanță, fiind componentă a Lotului Național și Olimpic. Am reprezentat România cu success la Festivalul Olimpic al Tineretului European. Sportul este un element esenţial de educaţie. Am învăţat să lupt pentru orice victorie, dar mai important să mă mândresc cu numele României. Acelaşi spirit l-am păstrat şi în timpul studiilor de la Facultatea de Medicină Dentară, U.M.F „Carol Davila” Bucureşti”, povesteşte tânărul medic.

A fost componentă a echipei de schi alpin a C.S.Ş. Petroşani si Universitatea Petroşani.

Tatăl Dianei Velicu a fost miner, fiind pensionat de la Mina Lupeni.. Mama acesteia a fost asistentă medicală într-un cabinet stomatologic, dar acum lucrează într-un cabinet de radiologie de la Spitalul din Lupeni.

sursa: gddhd.ro

Lasă un răspuns

Top