You are here
Home > Actualitate > Alerta: Vâlcov Vine Craciunul Stănescu? Pesta porcina intr-o gospodarie din Rusanesti, Olt
loading...

Alerta: Vâlcov Vine Craciunul Stănescu? Pesta porcina intr-o gospodarie din Rusanesti, Olt

Paul STĂNESCU, viceprim-ministru, ministrul dezvoltării regionale şi administraţiei publice si Vâlcov Darius Bogdan Consilier de stat din Guvernul României nu mai pot tine pana la Craciun Pesta Porcina departe de judetul Olt? Intreabarea zilei. image foto: Helpa

Pesta porcina a ajuns in Olt, intr-o gospodarie din comuna Rusanesti. Testele efectuate in laboratorul DSVSA au indicat suspiciunea prezentei virusului Pesta Porcina africana la o scroafa moarta. Probele prelevate vor fi trimise maine dimineata catre laboratorul central din Bucuresti, pentru confirmare a bolii.

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a confirmat de existenta suspiciunii de pesta porcina africana. „Avem o suspiciune de pesta porcina africana, intr-o gospodarie din comuna Rusanesti. Este vorba despre o scroafa moarta. Maine dimineata la ora 5.00 vom trimite probe si la Bucuresti, sa vedem daca se confirma boala Virusului.

In acest moment se face o ancheta epidemiologica la fata locului, pentru a stabili ce a mancat animalul respectiv, daca a fost sau nu scos din exploatatie „, a spus Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt. Rusanesti este una din localitatile aflate in zona de protectie inca de zilele trecute, dupa ce virusul pestei porcine africane a fost confirmat pe un fond de vanatoare din Teleorman, la o distanta de 8 kilometri de judetul Olt.

sursa olttv.ro

Lasă un răspuns

Top