You are here
Home > Actualitate > Ajutam si noi? O sec dureaza sa distribuim! Cinci copii români, cel mai mic de 12 ani, căutaţi în toată Europa. Au dispărut dintr-un centru special din Portugalia
loading...

Ajutam si noi? O sec dureaza sa distribuim! Cinci copii români, cel mai mic de 12 ani, căutaţi în toată Europa. Au dispărut dintr-un centru special din Portugalia

Cinci copii romani, cel mai mic de 12 ani, cautati in toata Europa. Au disparut dintr-un centru special din Portugalia Cinci copii romani, cel mai mic de 12 ani, cautati in toata Europa. Au disparut dintr-un centru special din Portugalia si nimeni nu le da de urma. © Publico. pt

Autoritatile de la Lisabpna au emis un mandat european de urmarire. Cei cinci copii, dintre care patru sunt frati, au fost dusi intr-o institutie speciala dupa ce parintii lor, Ion Haralampie (37 de ani) si Alina Calin (35 de ani), au fost arestati la Porto, in 2017.

Alaturi de Radu Tudori, cei doi parinti isi obligau copiii sa cerseasca si sa fure. In afara celor patru copii ai lor, doua fete si doi baieti, romanii adusesera din romania inca o fetita pe care o obliga sa comita infractiuni.

Internati pe 15 noiembrie 2017 intr-o institutie speciala pentru copii si tineri aflati in pericol, cei cinci au disparut pur si simplu de acolo, scrie ziarul lusitan Publico. Fara sa poata oferi explicatii, statul portughez a anuntat ca cei cinci, cu varste intre 12 si 18 ani, sunt de negasit de mai multe luni.

Franta a emis si ea un avertisment pentru toate fortele de ordine europene, existand suspiciunea ca cei cinci copii romani sunt exploatati de un grup criminal. „In prezent, sunt distribuite de catre Sistemul de informare al tarilor europene din spatiul Schengen mai multe cereri de localizare judiciara a copiilor disparuti.”, a spus pentru sursa citata un reprezantatn guvernamental portughez.

Parintii copiilor s-au imbogatit de pe urma lor Ion si Alina au sosit in Portugalia in 2011 cu cei patru copii ai lor, carora in 2013 li s-a alaturat o alta fetita, adusa din Romania. Cei cinci minori erau obligati sa fure si sa cerseasca si parintii s-au imbogatit. In momentul arestarii lor, in 2017, avea 170.000 de euro in diferite conturi, bani cnfiscati de statul portughez, doua case si cinci masini, primind de asemenea si ajutor social pentru cei cinci copii.

Lasă un răspuns

Top