You are here
Home > Actualitate > Sa NU distribuiti, ca NU intereseaza pe nimeni! Un roman a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică
loading...

Sa NU distribuiti, ca NU intereseaza pe nimeni! Un roman a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică

Cristian Bodnar are 21 de ani şi s-a născut în Bistriţa, absolvent aIT in Marea Britanie unde a studiat informatică la Universitate din Manchester, a câștigat Premiul Nobel Junior pentru Informatică, relatează site-ul Positive News România, citat de Mediafax.

”Premiul a fost câștigat în baza proiectului „De la text la sinteza imaginii. Folosind rețele generative adversariale”. Folosind acest proiect, o persoană poate spune sintagma „floare roșie”, iar programul va desena o floare roșie, așa cum este imaginată de cel care a dat comanda. La competiție au participat peste 5.000 de persoane, în cadrul a 25 de categorii. Fiecare categorie a fost jurizată de un grup de oameni de știință de la universitățile Harvard, Cambridge și Yale. Premiul Nobel Junior este cea mai importantă distincție pentru mediul academic, acoperind mai multe domenii, printre care artă, știință exacte și științe umane” arată Mediafax.

De asemenea, tânărul în vârstă de doar 21 de ani a primit o medalie de la Michael D. Higgins, președintele Irlandei, pentru performanțele sale în domeniu. El a mai fost premiat și în cadrul unui summit din Dublin, la care au participat câștigători ai Premiului Nobel, astronauți de la NASA și cercetători.

Cristian Bodnar s-a născut în Bistrița, iar după finalizarea studiilor liceale la Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu” a ales să continue la Universitatea Manchester din Marea Britanie, unde a optat pentru Informatică.
sursa FOTO: Facebook.com

Lasă un răspuns

Top