You are here
Home > Accidente > Cherif Chekatt, autorul atentatului de la Strasbourg, ucis de poliţie în Neudorf VIDEO
loading...

Cherif Chekatt, autorul atentatului de la Strasbourg, ucis de poliţie în Neudorf VIDEO

Cherif Chekatt, autorul atacului comis marți la Strasbourg, a fost împușcat mortal de polițiștii francezi. El a fost ucis într-o operațiune desfășurată în districtul Neudorf-Meinau, din orașul francez.

Operațiunea poliției franceze a fost declanșată la ora locală 21.00 (22.00, ora României).

Atacatorul, înarmat cu un pistol și un cuţit
Cherif Chekatt, autorul atacului de la Strasbourg, a fost ucis pe Strada Lazaret din sudul districtului Neudorf din Strasbourg, spune ziarul Le Parisien. Înainte de a face public anunțul neutralizării atacatorului, martorii au spus că au auzit cel puțin 3 focuri de armă și au văzut un elicopter al poliției.

Urmăriți Live: Autorul atacului de la Strasbourg a fost ucis

Atacatorul, interceptat și împușcat de doi poliţiști și o poliţistă
Potrivit unor surse din cadrul poliţiei, Cherif Chekatt a deschis focul asupra forţelor de ordine, care au ripostat cu focuri de armă. Alte surse spun că individul era înarmat cu un pistol și un cuțit, la apariția polițiștilor, spune Sky News.

Presa franceză spune că individul a fost interceptat de 3 membri ai Brizgăzii Specializate de Teren (BST) din Strasbourg. Este vorba despre doi polițiști și o polițistă, asupra cărora atacatorul a tras, iar aceștia au ripostat, ucigându-l.

În cursul zilei, o amplă operațiune de căutare a fost desfășurată în aceeași zonă din Strasbourg, cu 700 de polițiști, la care au luat parte și trupele speciale RAID.

Poliţiștii, aplaudaţi după uciderea atacatorului din Strasbourg
După uciderea atacatorului, poliția a rămas în număr mare pe străzile din districtul Neudorf din Strasbourg.

O înregistrare video amator filmată de un martor și postată pe Instagram arată și un moment inedit. Localnicii au aplaudat forțele de poliție, când au aflat că Cherif Chekatt a fost neutralizat.

3 morţi și 12 răniţi în atacul comis de Cherif Chekatt
Trei oameni au murit şi alţi 12 au fost răniţi în atacul armat din Strasbourg, din estul Franței. Potrivit martorilor Cherif Chekatt a strigat Allahu Akhbar (Allah este mare) atunci când a deschis focul asupra oamenilor care erau la Târgul de Crăciun.

Suspectul, în vârstă de 29 de ani, autorul atacului terorist, născut în Strasbourg, era o persoană cunoscută de serviciile de securitate franceze drept o posibilă amenințare teroristă.

Tânărul a fugit atunci de la locul atentatului, după un schimb de focuri cu polițiștii.

Lasă un răspuns

Top