You are here
Home > Actualitate > Ministru: Sistemul medical britanic s-ar prăbuși fără români
loading...

Ministru: Sistemul medical britanic s-ar prăbuși fără români

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, ALDE a declarat, într-un interviu la BBC, că a primit asigurări că Guvernul de la Londra nu va face „prostia” să ia măsuri împotriva românilor după Brexit. „Sunt peste 10.000 de români care lucrează în sistemul de sănătate din Marea Britanie, doctori, asistente medicale, infiemiere şi alţii. Ei sunt foarte bine integraţi în societatea britanică şi cred că asta va fi un argument puternic”, a spus ministru MAE Meleșcanu.

Sunt peste 1.000.000 toti din care 411.000 de români platitori de taxe pe venit care trăiesc în Marea Britanie și care contribuie direct la bunăstarea şi dezvoltarea economică a Marii Britanii.

Autor: Eu le spun la toti ca fara romani englezi nu aveau Wembley Stadion, nu aveau nici Olimpyada din 2012 si nor sa aiba nici Big Ben si parlamentul Britanic renovat. Le mai explic ca din datele demografice ale facebook reiese ca avem peste 10% ca procent din multe orase ale Angliei.

Ministrul de Externe ALDE a precizat că acest subiect l-a discutat la Bucureşti cu fostul ministru de externe britanic Boris Johnson anul trecut cand a venit in vizita. ”Am avut o întâlnire cu fostul ministru de externe al Marii Britanii Boris Johnson, la Bucureşti, şi am discutat despre situaţia românilor. Mi-a spus: Vă asigur că nimic nu se va schimba, vor continua să aibă acelaşi statut legal. I-am spus: Mulţumesc foarte mult, dar cum puteţi garanta acest lucru? Mi-a răspuns: Este foarte simplu, dacă 10.000 de medici, infirmieri şi asistente ar fi daţi afară din Marea Britanie, întregul sistem de sănătate din regat se va prăbuşi. A spus că nu vor face niciodată ceva atât de prostesc”, a relatat Teodor Meleşcanu ca a primit asigurari verbale atunci.

Lasă un răspuns

Top