You are here
Home > Actualitate > Primarul Londrei s-a folosit de spectacolul focului de artificii prilejuit de trecerea dintre ani pentru a transmite tuturor că orașul rămâne deschis pentru europeni.
loading...

Primarul Londrei s-a folosit de spectacolul focului de artificii prilejuit de trecerea dintre ani pentru a transmite tuturor că orașul rămâne deschis pentru europeni.

Sadiq Khan a salutat evenimentul, în timpul căruia celebrul London Eye a fost aprins în culorile albastru și galben ale drapelului UE, ca parte a mesajului său către Europa.

Pe măsură ce spectacolul focului de artificii se desfășura de-a lungul Tamisei, cuvintele „Londra este deschisă” au fost spuse în engleză, franceză, germană, italiană, poloneză, română și spaniolă, imediat după miezul nopții

Evenimentul a inclus, de asemenea, spectacole susținute de artiștii europeni.

„În opinia mea, suntem unul dintre cele mai mari orașe ale lumii; unul dintre motivele pentru care suntem unul dintre cele mai mari orașe din lume este contribuția europenilor”, a spus Khan înainte de eveniment. „Cred că diversitatea este o forță și cred că este vorba despre celebrarea acestei diversități”, a continuat primarul.

Într-un mesaj pe Twitter, după focul de artificii, Khan a spus: „Un milion de cetățeni UE sunt londonezi, contribuie enorm și, indiferent de rezultatul Brexit, vor fi întotdeauna bineveniți”.

Militanții anti-Brexit nu au întârziat să își spună părerea ostilă față de ieșirea primarului Londrei.

Deputatul conservator Andrew Bridgen a declarat că mesajul este „o trădare a democrației”

„Este josnic, este foarte josnic să politizezi un eveniment public internațional”, a declarat acesta pentru The Sun.

Roger Helmer, fost deputat european UKIP, a scris pe Twitter:

„În timp ce Marea Britanie este blocată în negocieri critice cu Bruxellesul, Sadiq Khan alege să afișeze drapelul celeilalte părți pe London Eye. Cum ar fi arătat un drapel argentinian în timpul războiului din Insulele Falkland?”

Evenimentul de la London Eye a costat 2,3 ​​milioane de lire sterline, finanțat de Primăria Londrei, prin veniturile obținute din vânzarea a 100.000 de bilete.

Lasă un răspuns

Top