You are here
Home > Actualitate > Londra anunță că Marea Britanie RĂMÂNE în Uniunea Europeană: Totul depinde de Parlament
loading...

Londra anunță că Marea Britanie RĂMÂNE în Uniunea Europeană: Totul depinde de Parlament

Bomba anului 2019 vine de la Londra cu Theresa May cand facea campanie PRO EU si comparata de toti politicienii altfel.

UK poate rămâne în UE, dacă nu-i convine acordul Brexit Marea Britanie ar putea ramane in Uniunea Europeana daca planul premierului Theresa May privind Brexitul va fi respins de parlament, a anuntat ministrul britanic de Externe Jeremy Hunt, scrie The Guardian.

Avocatul general a analizat articolul 50 din Tratatul de Funcționare a UE și vine cu o serie motive pentru care UK ar avea voie să decidă unilateral să renunțe la Brexit, în ciuda faptului că Guvernul de la Londra a încheiat negocierile cu Comisia Europeană pentru retragerea din UE: Un astfel de deznodamant ar „afecta enorm” relatiile politicienilor cu votantii si reputatia globala a Marii Britanii, a avertizat Hunt, scrie presa din regatul unit

Avocatul general subliniază faptul că retragerea dintr-un tratat internațional este, prin definiție, un act unilateral al unui stat parte și o manifestare a suveranității sale. În opinia lui, revocarea unilaterală ar reprezenta o manifestare a suveranității statului membru care a început procesul de ieșire din UE și care dorește să-și inverseze decizia inițială.
​Marea Britanie va putea să renunțe uniltateral la Brexit și să rămână astfel în Uniunea Europeană, dacă va dori – este de părere Avocatul general la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, în opinia oficială pe care a emis-o la cererea unor parlamentari britanici.

Potrivit unui comuncat al Curții de Justiție a UE, Campos Sánchez-Bordona, a propus instanței UE de la Luxemburg să perimită Marii Britanii să-și revoce unilateral opțiunea Brexitului dacă regatul va dori. Astfel, în cazul unui viitor acord Brexit UK-UE care să nu le convină britanicilor sau în cazul în care nu se va adopta un acord Brexit, Regatul Unit va putea pur și simplu să se răzgândească și să rămână mai departe membru al Uniunii Europene ca și până acum.

Lasă un răspuns

Top