You are here
Home > Actualitate > UE pregăteşte posibilitatea amânării Brexit până în iulie
loading...

UE pregăteşte posibilitatea amânării Brexit până în iulie

Uniunea Europeană pregăteşte posibilitatea amânării până în iulie a termenului ieşirii Marii Britanii din Blocul comunitar, în contextul în care Acordul Brexit elaborat de Bruxelles cu Guvernul Theresa May riscă să fie respins de Parlamentul britanic, afirmă surse citate de ziarul The Guardian.
Marea Britanie ar trebui să iasă din Uniunea Europeană pe 29 martie, dar acest termen este considerat acum de Bruxelles foarte improbabil din cauza opoziţiei cu care se confruntă Guvernul britanic în Camera Comunelor.

BRUXELLESUL AŞTEAPTĂ DIN PARTEA LONDREI ÎN URMĂTOARELE SĂPTĂMÂNI O CERERE OFICIALĂ DE PRELUNGIRE A ARTICOLULUI 50 AL TRATATULUI UE.

După primirea solicitării formale, preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, ar urma să convoace un summit european special.

Dupa ce facea campanie PRO EU a semnat procedura divortului art. 50 si acum Theresa May, vorbeşte despre ”o încălcare catastrofală şi de neiertat a democraţiei” avertizand ca UK pareseste UE si fara acord.

Cu doar două zile înaintea unui vot în Camera Comunelor asupra acordului privind retragerea din UE, premierul britanic a făcut apel la parlamentari ”să facă ceea ce este bine pentru ţară” şi să-i sprijine controversatul plan de ”divorţ”.

Lasă un răspuns

Top