You are here
Home > Actualitate > Români care au ascuns 8 afgani într-un microbuz plin cu bagaje, ca să îi aducă în Marea Britanie, condamnaţi
loading...

Români care au ascuns 8 afgani într-un microbuz plin cu bagaje, ca să îi aducă în Marea Britanie, condamnaţi

5 români au fost condamnați în Marea Britanie pentru trafic de imigranți ilegali © Daily Mail

Cinci români care au ascuns 8 imigranți afgani într-un microbuz încărcat de bagaje, cu gând să îi aducă ilegal în Marea Britanie, au fost condamnați la închisoare. Românii improvizaseră în mașină o ascunzătoare de aproximativ 2 metri x 60 de centimetri, dar au fost prinși de polițiștii de frontieră.

Românii au vrut să intre în Marea Britanie cu un microbuz. Șoferul, Dumitru-Daniel Cojanu, avea ca pasageră, lângă el, pe Camelia-Florina Teleagă. Tânăra le-a spus polițiștilor care controlau pașapoartele în partea franceză, la intrarea în Eurotunelul de sub Canalul Mânecii, că merge în regat ca să-și viziteze sora.

În microbuz mai erau alți 3 pasageri români: Matei Daniel Nedelcu, Ion-Aurelian Apostol and Ionuț-Cătălin Vasilică.

Polițiștii francezi s-au dus însă și în spatele mașinii. Când au deschis ușile, zona era plină de bagaje. Polițiștii au căutat însă minuțios și au descoperit o ascunzătoare improvizată în spatele muntelui de genți.

Microbuzul cu care românii voiau să intre în Marea Britanie

În compartimentul secret se ascundeau 8 afgani: doi bărbați, două femei și 4 copii cu vârstele între 10 luni și 7 ani. Imigranții erau înghesuiți într-un spațiu foarte mic, de 2 metri pe 60 de centimetri. Erau deshidratați și abia mai puteau respira.

Compartimentul secret în care erau ascunși imigranții

Incidentul s-a produs pe 17 august 2018, la punctul de trecere a frontierei din Coquelles, însă procesul românilor a avut loc acum. În fața justiției britanice, 4 dintre cei 5 români au pledat vinovați, spune Daily Mail.

Românii după ce au fost prinși de poliție

La pronunțarea sentinței, Ion-Aurelian Apostol a primit 6 ani de închisoare. Șoferul Daniel Cojanu a luat 3 ani și 9 luni de închisoare, Matei Daniel Nedelcu 3 ani și 4 luni de închisoare, în timp ce Ionuț-Cătălin Vasilică și Camelia Teleagă au primit 3 ani și 2 luni de închisoare.

sursa dailymail.co.uk.

Lasă un răspuns

Top