You are here
Home > Actualitate > Vestea buna pentru Romanii din Marea Britanie, despre BREXIT. Parlamentul britanic nu va vota săptămâna aceasta un acord revizuit
loading...

Vestea buna pentru Romanii din Marea Britanie, despre BREXIT. Parlamentul britanic nu va vota săptămâna aceasta un acord revizuit

Theresa May i-a informat marţi pe principalii miniştri din cabinetul său că parlamentul de la Londra nu va vota săptămâna aceasta asupra unei versiuni revizuite a acordului pentru Brexit. Biroul prim-ministrului a explicat că May are nevoie de mai mult timp pentru negocieri cu Uniunea Europeană, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

May încearcă să modifice acordul la care a ajuns cu UE anul trecut şi care a fost respins de parlamentari cu o majoritate covârşitoare, din cauza îngrijorării privind viitorul frontierei dintre Irlanda de Nord şi Republica Irlanda.

“Ea a spus că este clar că încheierea acestor discuţii cu UE va necesita ceva mai mult timp, de aceea nu vom propune un vot semnificativ săptămâna aceasta”, a spus o purtătoare de cuvânt, după şedinţa săptămânală a cabinetului.

După ce Camera Comunelor a respins la 15 ianuarie acordul negociat cu Bruxelles-ul, Theresa May încearcă acum să obţină din partea Uniunii Europene concesii susceptibile să primească acceptul parlamentarilor britanici, însă discuţiile sunt blocate în continuare de problema “plasei de siguranţă” irlandeze.

Joi, legislativul britanic va dezbate o moţiune generală pe tema Brexit-ului, în cadrul căreia, la fel ca pe 29 ianuarie, deputaţii vor putea propune amendamente.

sursa agerpres.ro.

Lasă un răspuns

Top