You are here
Home > Actualitate > Foloseste trucurile cameristelor de la hotel pentru a face curatenie generala de Paste
loading...

Foloseste trucurile cameristelor de la hotel pentru a face curatenie generala de Paste

Pentru ca se apropie sarbatorile de Paste si cu siguranta trebuie sa faci curatenie “generala”, foloseste trucurile cameristelor de hotel pentru a-ti usura munca. Cameristele de hotel cunosc o multime de trucuri de curatare, iar noi ti le divulgam si tie.

Prin natura meseriei lor, cameristele se lovesc de tot felul de situatii in care se impune o curatenie temeinica intr-un timp foarte scurt, asa ca sunt cele mai in masura sa dea sfaturi in privinta curateniei casei.

Secretele curateniei preluate din industria hoteliera! Trebuie cu adevarat sa le afli!

Haide sa vedem cum procedeaza la curatenia camerelor de hotel!

Secretele curateniei preluate din industria hoteliera! Trebuie cu adevarat sa le afli!

  1. Intai strang „grosul”

Maria Stickney, menajera administrator la Radisson Blu Mall of America din Bloomington, Minnesota, spune ca prefera sa stranga intai dezordinea dintr-o camera pentru a putea incepe curatenia de la zero. Ea goleste intai cosul de gunoi, strange lenjeria de pe paturi, prosoapele si toate obiectele sau resturile lasate in urma. In baie, femeia strange si indeparteaza prosoapele, covoarele de baie, sticlele, si toate obiectele de pe etajere sau de pe rezervorul vasului de WC. Procedand asa eviti riscul de a trece cu vederea anumite pete, iti usurezi munca de curatare si preintampini patarea la loc a suprafetelor curatate”, sfatuieste femeia.

  1. Prefera carpele din microfibra, dar nu se limiteaza la acestea

Pentru a indeparta praful rapid si eficient, ai nevoie de o carpa potrivita. „Carpele din microfibra sunt cele mai bune”, sustine Agustin Canongo, director de menaj la Hotelul Loews Vanderbilt din Nashville, Tennessee. „Dar nu-i nicio problema nici daca nu ai una la indemana, poti folosi o carpa din bumbac 100%.” Ai grija sa eviti insa prosoapele si carpele din poliester, deoarece lasa scame si chiar incurajeaza depunerea prafului.

  1. Secretul aranjarii patului rapid si eficient consta in folosirea etichetelor pe post de repere

Aranjarea asternuturilor pe un pat nuptial inghite ceva timp: indiferent cu ce colt ai incepe, se intampla des sa asterni cearsaful din greseala pe latimea saltelei, caz in care trebuie sa o iei de la capat. Secretul este sa „urmaresti etichetele, care trebuie sa fie pozitionate mereu in jos”, spune Emma Anderson, detinatoarea titlului de menajera anului 2014 pentru lantul hotelier Best Western. „La cearsafurile de 265 x 240, etichetele se afla mereu in stanga. La cele de 230 x 240, etichetele se afla in dreapta.” Anderson sugereaza sa marchezi cusaturile interioare cu un semn pentru a diferentia colturile din dreapta de cele din stanga.

  1. Intre curatari, scutura bine draperiile si perdelele

Particulele de praf continua sa circule prin incapere dupa stergerea prafului. „Cea mai buna metoda de a indeparta praful din perdele si draperii este sa le lovesti bine cu un prosop”, sustine Stickney. „Extensia pentru draperii a aspiratorului nu face o treaba la fel de buna, cea mai simpla este metoda cu prosopul. Astfel praful se colecteaza pe podea, de unde poate fi aspirat cu usurinta.”

  1. Aspira intotdeauna inainte de a da cu mopul

Intotdeauna aspira sau matura suprafetele inainte de a da cu mopul. „Astfel eviti sa ai pe podea fire de par ud, care sunt foarte greu de indepartat”, explica Stickney. Cand dai cu mopul, porneste mereu dinspre coltul indepartat al camerei si inainteaza treptat catre peretele cu usa.

  1. Lasa curatenia baii pentru la final

„Cel mai bine este sa incepi cu curatenia dormitorului, pentru a reduce riscul de contaminare a suprafetelor”, explica Stickney.

  1. Lasa produsele de curatare sa actioneze suficient inainte de a te pune pe frecat

Exploateaza la maximum puterea detergentilor. „Intotdeauna lasa detergentii sa actioneze timp de cateva minute pe suprafetele de faianta si pe suprafetele emailate din baie”, sustine Stickney. In acest timp poti spala oglinzile, geamurile, dulapul cu medicamente si celelalte obiecte din baie. „Apoi revino la stergerea suprafetelor tratate cu detergent, murdaria se ia mult mai usor asa.”

  1. Dau cu aspiratorul invers de cum stiai tu

Probabil mama sau bunica te-a invatat sa incepi din coltul cel mai indepartat al camerei si sa aspiri de la un capat la celalalt catre exterior, dar Anderson are alta metoda: „Aspira catre interiorul camerei, ca sa poti insista asupra zonelor intens circulate”.

  1. Cel mai eficient degresant este otetul

„Poate ca v-ati fi asteptat la un detergent sofisticat, dar arma noastra secreta este de fapt solutia de otet alb cu apa”, spune Canongo. „Curata eficient si indeparteaza urmele de reziduuri lasate de alti detergenti.” Concentratia recomandata este de o parte de otet la trei parti de apa.

  1. Au mereu la indemana o periuta de dinti

Nu e nevoie sa perii fiecare centimetru al camerei, dar e bine sa intervii din cand in cand cu o perie mica, ca de exemplu o periuta de dinti. „Folosesc cateva perii mici care sa se strecoare cu usurinta printre spatiile inguste din baie”, sustine Canongo. „Cel mai greu de curatat sunt suruburile din spatele vasului de WC.”

  1. Isi tin ustensilele de curatat la indemana

Menajerele au instrumentarul mereu la indemana, bine organizat in carucioare speciale. Poti pune si tu in aplicare aceeasi metoda: pune toate carpele, periile de curatat si detergentii intr-o galeata de plastic. „Un carucior te poate scuti de mult efort si te poate ajuta sa castigi timp”, explica Anderson. Tine un astfel de suport mobil la indemana in magazie.

Lasă un răspuns

Top