You are here
Home > Actualitate > Vestea buna pentru romanii din Diaspora, Data limită pentru depunerea declarației unice, prelungită până la 31 iulie, a decis Guvernul Dăncilă
loading...

Vestea buna pentru romanii din Diaspora, Data limită pentru depunerea declarației unice, prelungită până la 31 iulie, a decis Guvernul Dăncilă

Termenul limită până la care trebuie depusă Declarația Unică fost extins de la 15 martie până la 31 iulie, potrivit unei hotărâri a Guvernului Dăncilă. Tot până la acea dată, românii vor putea redirecţiona 2% sau 3% din impozitul pe venit.

Contribuabilii care îşi plătesc obligaţiile până în 31 iulie, vor beneficia de o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit şi din contribuţiile sociale datorate pentru anul trecut. UPDATE ora 15.40 Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu a anunţat, marţi, la finalul şedinţei de Guvern, că s-a adoptat prelungirea termenului de depunere a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, precum și a formularului 230 „Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii”, până la 31 iulie 2019.

Potrivit proiectului aflat pe agenda şedinţei de Guvern, anul acesta, termenul de depunere a Declarației unice privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice, precum și a formularului 230 „Cerere privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii”, va fi de până la 31 iulie 2019, inclusiv. ADVERTISING „Venim în sprijinul contribuabililor persoane fizice şi organizaţiilor nonprofit”, a spus premierul, precizând că acestea vor avea mai mult timp, pentru a-şi îndeplini obligaţiile, prin prelungirea termenului de depunere a acestei Declaraţii Unice, de la 15 martie, la 31 iulie.

„Toţi cei care îşi plătesc obligaţiile până în 31 iulie, vor beneficia de o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit şi din contribuţiile sociale datorate pentru anul trecut”, a mai spus Viorica Dăncilă, precizând că, din respect pentru contribuabili, declaraţia se va depune online, prin intermediul spaţiului privat virtual şi al portalului eguvernare.ro

Se prelungeşte şi termenul pentru depunerea cererii privind destinația sumei reprezentând 2% sau 3,5% din impozitul anual pe veniturile din salarii și din pensii”, tot până la 31 iulie 2019, inclusiv, a mai spus premierul Dăncilă.

Declarația Unică poate fi accesată la adresa https://declunica.anaf.ro/, cu numele de utilizator și parola contului personal din Spațiul Privat Virtual, prin certificat digital calificat sau prin intermediul portalului e-guvernare.ro. Contribuabilii care primesc la începutul acestui an decizii de impunere pentru definitivarea contribuției de sănătate aferentă anilor fiscali precedenți ca termen de plată 30 iunie 2019 și vor beneficia de bonificația de 10%, dacă își achită obligațiile până la 31 martie 2019.

Lasă un răspuns

Top