You are here
Home > Actualitate > 🇷🇴🇪🇺”Interesează pe cineva❓” Campionul Uniunii Europene la șah este un puști român de zece ani❗️
loading...

🇷🇴🇪🇺”Interesează pe cineva❓” Campionul Uniunii Europene la șah este un puști român de zece ani❗️

Povestea lui David Radu este una despre pasiune, performanță, dorință și idealuri. Nu este vorba despre un om matur, așa cum s-ar putea crede, ci despre un copil de zece ani, care, după ce a mutat primul pion de pe tabla de șah, a știut că asta va face pe viitor.David a început să joace șah la vârsta de patru ani, iar de atunci a câștigat mai multe concursuri, cel mai important fiind cel în care a concurat împotriva altor șahiști de vârsta lui din toate țările Uniunii Europene. Așa a ajuns cel mai bun, campionul UE la șah, la categoria sa de vârsta. 

Radu a concurat pentru prima dată la vârsta de 6 ani, reușind să câștige mai multe partide. Apoi a urmat o ascensiune rapidă, acesta participând la Campionatul Mondial, la cel European și la cel al Uniunii Europene, pe lângă competițiile interne unde a concurat chiar la seniori, mai scrie sursa citată. Primul concurs mai mare a fost Campionatul Național din 2016 unde s-a clasat în prima jumătate a clasamentului.

În 2017 a participat la Europenele de la Mamaia. Apoi, în aprilie 2017, la Concursul Național Școlar de Șah „Elisabeta Polihroniade“, a ieșit pe primul loc la „blitz“ și pe locul 2 la clasic, cu același număr de puncte ca și câștigătorul, diferența fiind făcută pe criterii de concurs.

La Campionatul Mondial Școlar organizat la Iași a ieșit pe locul 11 din peste 100 de participanți, competiția fiind câștigată de un mongol. A urmat apoi Campionatul Național unde a ieșit pe 3, loc ce i-a dat dreptul să participe la Campionatul Uniunii Europene. Locurile 1 și 2 sunt trimise de Federație la Campionatul Mondial sau la cel European. Acolo a ieșit anul acesta (2019), pe primul loc.

David Radu mărturisește că practică șahul din pasiune. Acum se antrenează acasă cu maestrul Ion Glodeanu și își dorește să ajungă într-o zi maestru internațional.

„Înțeleg ușor multe lucruri de la el, face variante mai bune pentru mine, e și glumeț, îmi place mult să lucrez cu el. Cred că și el m-a plăcut. De asta lucrează cu mine“, spune băiețelul.

Lasă un răspuns

Top