You are here
Home > Actualitate > Avocaţii lui Dragnea cer rejudecarea de la zero în Dosarul Bombonica. Justificarea lor
loading...

Avocaţii lui Dragnea cer rejudecarea de la zero în Dosarul Bombonica. Justificarea lor

Epopeea completurilor de cinci judecători, care a dus la amânări succesive, în procesul lui Liviu Dragnea, se poate repeta, şi în cazul completurilor de trei.

Avocaţii liderului PSD susţin că instanţa de fond, care l-a condamnat în prima instanţă pe Dragnea, la trei ani şi jumătate de închisoare cu executare, a fost la rândul său nelegal compusă, şi cer acum, anularea sentinţei.

Liderul PSD a susţinut în repetate rânduri că e nevinovat, deşi prima instanţă l-a găsit vinovat de instigare la abuz în serviciu. Cu doar o lună înainte de finalul procesului, avocaţii susţin că ICCJ trebuia să organizeze completuri specializate în infracţiuni de corupţie, ceea ce nu s-a întâmplat. Aşa că acum apărătorii spun că sentinţa a fost ilegală şi cer rejudecarea de la zero, transmite corespondentul ProTV Ovidiu Oanţă.

Şi fosta directoare de la Protecţia Copilului Teleorman a invocat aceeaşi excepţie şi cere anularea sentinţei. Dar nu toţi avocaţii îmbrăţişează această opinie – unii spun că, dacă s-ar admite o asemenea susţinere, cazuistica Instanţei Supreme ar fi aruncată în aer. Deznodământul ar puutea fi aflat pe 15 aprilie.

Lasă un răspuns

Top