You are here
Home > Actualitate > FELICITĂRI! Un elev român de 17 ani s-a calificat la Olimpiada Geniilor, în SUA
loading...

FELICITĂRI! Un elev român de 17 ani s-a calificat la Olimpiada Geniilor, în SUA

Theodor Florentin Furtună, în vârstă de 17 ani, elev în clasa a XI-a la liceul Nicolae Bălcescu din Medgidia, s-a calificat în finala Olimpiadei Geniilor din Statele Unite ale Americii.

La Olimpiada Geniilor, Theodor şi-a imaginat un plan de afaceri. Proiectul “Stay Wild”- prezentat de adolescentul din Medgidia – este unul dintre cele 30 alese în finală.

“Vreau sa aplic o lege care să interzică defrişările în România. Magneţii mei sunt împărţiţi în două părti, cu frumuseţea naturii şi cum ar arăta daca ar fi defrişat”, spune Theodor, pentru observator.tv.

Despre Theodor profesorii vorbesc doar la superlativ.

MARIUS FURTUNĂ, directorul Liceului Nicolae Bălcescu din Medgidia: Noi avem in liceu elevi foarte buni. Theodor e un copil ca oricare altul din liceul nostru. Participa la multe activitati caritabile de voluntariat, la proiecte europene, la conferinţe internationale. E pasionat de informatică si economie.

GINA ELENA ŞERBAN, profesoara de informatica: Este serios si sclipitor la informatica, pentru ca eu asta fac cu el, are rezultate deosebite. A muncit foarte mult si munceste foarte mult, oricat de genial ai fi. Daca nu muncesti, nu obtii rezultate.

Finala Olimpiadei Geniilor va avea loc la o universitate din New York, între 17 şi 23 iunie 2019. Toţi finaliştii din acest an vor face şi o vizită la marile universităţi americane: Harvard, Yale, Columbia şi Princeton. Theodor pare însă hotărât să îşi continue studiile şi să aibă o carieră în România.

Lasă un răspuns

Top