You are here
Home > Accidente > Dacă în alte zone ale României autostrăzile sunt un vis continuu, Timişoara se va lega de Belgrad cu o autostradă. Au fost demarate procedurile
loading...

Dacă în alte zone ale României autostrăzile sunt un vis continuu, Timişoara se va lega de Belgrad cu o autostradă. Au fost demarate procedurile

Dacă în alte zone ale României autostrăzile sunt un vis continuu, în schimb prinde contur proiectul unui drum de mare viteză de la Timişoara până la Belgrad.

Vestea ca atare vine de la Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere, care a publicat în Sistemul Naţional de Licitaţii anunţul privind căutarea unei firme pentru studiul de fezabilitate, după cum scrie portalul local www.tion.ro.

Conform anunţului, studiul de fezabilitate se va desfăşura în următorii doi ani.

Viitoarea autostradă va trece graniţa pe la Vârşeţ şi apoi se va contopi cu drumul expres, cu două benzi pe sens, existent deja între Pancevo şi Belgrad.

Jurnaliştii locali scriu că şi autostrada aceasta, despre care se vorbeşte de ani uni, a trecut prin grele chinuri. Mai întâi fuseseră alocaţi bani europeni, numai că România şi Serbia se acuzau la un moment dat reciproc că blochează proiectul.

De data asta, fără alocarea de fonduri de la Bruxelles, autorităţile române dau drumul procedurilor.

Lasă un răspuns

Top