You are here
Home > Actualitate > Ultima Ora: Angajații ALRO, vor face miting la poarta fabricii joi 4 aprilie 2019
loading...

Ultima Ora: Angajații ALRO, vor face miting la poarta fabricii joi 4 aprilie 2019

Angajații uzinei de aluminiu din Slatina se revoltă, si fac miting joi 4 aprilie 2019 la poarta fabrici, nemultumiti de crestererile salariale. Salariati si Sindicalistii olteni trag un semnal de alarma: ALRO Slatina trebuie sa ramana in „viata” Ei vor organiza mâine după-amiază un miting de protest la poarta fabricii, nemulțumiți de creșterile salariale propuse de patronat.

Federația Sindicatelor din Metalurgia Neferoasă anunțat că va acțiunea de protest sunt așteptate între 300 și 400 de persoane. Activitatea de producție nu va fi afectată. Pentru inceput este anuntata prezenta a cel putin 400 de sindicalisti, care doresc, mariri saraliale in primul rand, ramanerea in „viata” si spun ca nu vor afecta buna functionare a fabrici a celei mai importante intreprinderi de pe platforma industriala a Slatinei, ALRO.

Sindicaliştii ALRO anunţă proteste: „Au avut bunăvoinţa să ne dea o mărire de salariu de 7 lei pe zi, adică o jumăta’ de pâine, doi cartofi şi trei fire de ceapă Liderul Sindicatului Aluministul din ALRO a anunţat că joi după-amiază, de la ora 15, 30, în faţa întreprinderii va avea loc un miting de protest, ca urmare a eşurării negocierilor în vederea semnării unui noi contract de muncă. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Proprietarii Dedeman investesc un munte de bani în ceea ce acum trei d… De ce a eşuat oferta Alro, companie ce ar fi putut valora aproape un m… Alro: Rezervele de bauxită din Sierra Leone sunt suficiente pentru a p… În ALRO există patru sindicate mari, care au început negocierile în urmă cu aproximativ 60 de zile.

Două dintre acestea, Sindicatul Aluministul şi Sindicatului Prelucrarea Aluminiului, nu au acceptat oferta conducerii de a adăuga la salariul fiecărui angajat o sumă netă de 210 lei, după cum a declarat liderul sindicatului Aluministul, Constantin Popescu.

Deşi celelalte sindicate ar fi semnat acordul propus, contractul nu a fost înregistrat la ITM, niciunul dintre sindicate nefiind reprezentativ la nivel de unitate, însă toate prezentând reprezentativitate în baza afilierii la o federaţie. Sindicatul Aluministul a notificat şi Inspectoratul Teritorial de Muncă Olt în vederea declanşării conflictului de muncă şi, conform declaraţiei inspectorului şef al ITM Olt, Criastian Ungureanu, vor urma întâlnirile de mediere, în care ITM îşi va trimite reprezentant, conform legii.

ALRO

Ce reclamă sindicatele „Noi am încercat cu conducerea să ajungem la un consesns, având în vedere situaţia actuală, când în sistemul public au ajuns la nişte salarii incomensurabile la care noi nu putem visa, iar conducerea noastră a avut bunăvoinţa să ne dea o mărire de salariu de 7 lei pe zi, adică o jumăta’ de pâine, doi cartofi şi trei fire de ceapă.

Lucrând în metalugia neferoasă, este de neacceptat asemenea lucru. Avem oameni care lucrează pe 1.300 lei, până la 3.100 lei cei care lucrează în Electroliză, în condiţii grele şi speciale. Să ne judece ţara dacă noi am greşit şi dacă oamenii noştri greşesc cerând să trăiască mai bine şi să poată să-şi plătească facturile, să poată să-şi trimită copiii la şcoală încălţaţi, nu cu un pantof şi-o sanda „, a declarat liderul Constantin Popescu.

Lasă un răspuns

Top