You are here
Home > Actualitate > Toti Slătinenii, vor fi scutiți de taxa de depozitare a gunoiului
loading...

Toti Slătinenii, vor fi scutiți de taxa de depozitare a gunoiului

Locuitorii Slatinei nu vor plăti taxă de depozitare a gunoiului. Municipalitatea a decis să subvenționeze acest serviciu pentru toți locuitorii orașului, urmând să achite din bugetul local facturile pentru deșeurile duse în haldă ecologică de la Bălteni.

Gunoiul din Slatina este depozitat la haldă ecologică de la Bălteni, care urmează să sorteze și să trateze deșeurile din tot județul. Taxa de depozitare era de 3 lei de persoană pe lună, conform contractului încheiat între municipalitate și Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Olt-Eco, care implementează proiectul de management al deșeurilor.

Reprezentanții Primăriei Slatina au făcut calcule și au decis să plătească din bugetul local cheltuielile cu depozitarea deșeurilor, fără că acestea să se mai regăsească în facturile achitate de slătineni. Până la desemnarea unui operator unic județean, colectarea și transportul deșeurilor din Slatina la haldă de la Bălteni sunt oferite de societatea Salubris.

Cea mai mare haldă ecologică din S-E ţării se află la Bălteni-Olt

Balteni Olt
Balteni

La acest moment, siuaţia depozitelor ecologice similare în sudul ţării arată astfel: în Vâlcea există o unitate cu o capacitate totală de 1.130 mc, în Argeş – 750.000 mc, Dolj – 6.000.000 mc (depozit privat), iar Oltul – 880.0000 mc C1, la care se va adăuga şi celula C2 cu o capacitate de 2.680.000 mc.

Lasă un răspuns

Top