You are here
Home > Actualitate > Femeile se pot pensiona la 65 de ani, la fel ca bărbaţii. Decizia CCR a fost publicată în Monitorul Oficial
loading...

Femeile se pot pensiona la 65 de ani, la fel ca bărbaţii. Decizia CCR a fost publicată în Monitorul Oficial

Femeile se pot pensiona la 65 de ani, la fel că bărbaţii. Decizia CCR a fost publicată în Monitorul Oficial © olt. ro Femeile se vor putea pensiona la 65 de ani, la fel că bărbaţii. Potrivit unei decizii a CCR, publicată în Monitorul Oficial, femeile pot munci maxim 3 ani peste vârsta standard de pensionare, de la 63 la 65 de ani.

Din punct de vedere procedural, persoană interesată să-şi continue activitatea adresează angajatorului o cerere scrisă în acest sens cu minim 30 de zile înainte de îndeplinirea condițiilor standard de pensionare. Cu acordul angajatorului, salariatul își va păstra aceeaşi funcție deținută, cu prelungire anuală a contractului de muncă.

Femeile se pot pensiona la 65 de ani Acest lucru presupune că la atingerea vârstei de pensionare să înceteze contractul de muncă existent și în funcție de dorința exprimată de salariat, dacă acesta dorește să continue activitatea, se va întocmi un nou contract de muncă.

Egalizarea vârstelor de pensionare a fost o recomandare transmisă României de Comisia Europeană.

Lasă un răspuns

Top