You are here
Home > Actualitate > Pacienţi loviţi şi înjuraţi de infirmiere, la Municipalul din Bucureşti (video)
loading...

Pacienţi loviţi şi înjuraţi de infirmiere, la Municipalul din Bucureşti (video)

Pacienţi loviţi şi umiliţi de asistente

Imagini şocante au fost filmate în Spitalul Municipal din Bucureşti, unde mai mulţi pacienţi sunt loviţi şi înjuraţi de infirmiere.

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook, fiind filmate pe 14 mai, în jurul orei 16:00.

Citeste si: Horoscop 16 mai 2019. Dragoste pusă sub semnul întrebării

Din câte se pare totul s-a întâmplat în triajul camerei de gardă, acolo unde trei infirmiere nu se sfiesc să trateze inuman pacienţii, să le vorbească urât, să îi înjure şi să îi lovească.

Imaginile sunt teribile şi la un momenta dat, se aude cum una dintre infirmiere spune: „Aoleu, v-aş omorâ de tot!”

Filmarea a devenit virală şi a strâns mii de distribuiri şi de comentarii, oamenii fiind revoltaţi de tratamentul la care sunt supuşi pacienţii.

Mai multe angajate ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti au fost filmate în timp ce le vorbesc urât pacienţilor şi îi umilesc, imaginile fiind postate pe reţele de socializare.Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat, joi, că a fost convocată deja o comisie de disciplină în acest caz.

Pe reţelele de socializare au apărut imagini în care mai multe angajate ale Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) sunt filmate când le vorbesc urât pacienţilor din salon, se răstesc la aceştia şi chiar îi umilesc.

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, joi, că a privit cu greu acele imagini şi că astfel de comportamente nu trebuie tolerate.

„Mi-a venit greu să mă uit, idee este următoarea. Nu este cazul să tolerăm acest tip de comportamente, cine nu are vocaţie să îngrijească pacienţii nu are ce căuta în sistemul sanitar”, a precizat ministrul.

„A început haosul în spital” De altfel, acest caz nu este unul singular la acest spital. O sistenta de la SUUB, care a fost concediată în octombrie 2018, susţine că haosul din unitatea spitalicească a început după ce la conducere a venit un nou manager, precizând că în spital sunt în continuare nereguli. Corpul de control al ministrului, spune ea, a muşamalizat situaţia din unitatea sanitară. Mariana Luceanu a fost angajată a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB) timp de 20 de ani, fiind concediată în luna octombrie pentru că a vorbit public despre neregulile din spital, susţine ea. Asistenta medicală a fost în greva foamei timp de 15 zile din cauza neregulilor din unitatea medicală. În tot acest timp, femeia susţine că nu a văzut niciodată în spital haosul pe care l-a văzut de când Adriana Nica a devenit manager. „Niciodată nu a fost aşa la Spitalul Universitar. (… ) Cam da, de când a venit Adriana Nica. A stat cuminţică până a obţinut numirea oficială pe post. De atunci s-a rupt filmul. A început haosul în spital „, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mariana Luceanu, fosta angajată a Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti. Fosta asistentă spune că în toată această perioadă s-a confruntat cu numeroase probleme, printre care şi lipsa materialelor sanitare. „Te duceai şi spuneai ce lipseşte şi nu te băgau în seamă. Absolut tot ce cereai, iar acum vorbesc din ce mi-au spus colegii şi ce am văzut eu cu ochii mei, cine făcea cerere sau avea vreo nevoie treceau şi cele 30 de zile legale şi nu primeau niciun răspuns. (… ) Chestii care în Spitalul Universitar nu s-au făcut niciodată „, a declarat fosta asistentă. Mariana Luceanu mai spus că o problemă gravă în cadrul unităţii spitaliceşti este sterilizarea necorespunzătoare a instrumentelor, care duce la contaminarea lucrurilor din jur. „Sterilizarea nici la ora actuală nu se face. (… ) Acolo trebuie nişte oameni instruiţi şi calificaţi care să ştie cum se spală (n.r. – ustensilele). Fetele din sala de operaţie coboară în lift cu instrumentele folosite în aceeaşi trusă în care sunt şi instrumentele sterile, nu sunt containere speciale de transport. (… ) Cobori de la etajul 11, unde este ultima sală de operaţie, cu instrumentarul infectat cu sângele pacientului, nu există lift de bloc operator şi este un culoar foarte lung până ajungi la sterilizare. Asta înseamnă contaminarea a tot ce este în preajma ta „, a mai spus Mariana Luceanu. Mariana Luceanu a fost în greva foamei timp de 15 zile în august 2018, pentru a trage un semnal de alarmă privind neregulile din spital.

Sorina Pintea a informat, în acelaşi context, că a fost deja convocată Comisia de Disciplină pentru ziua de vineri, urmând ca aceasta să stabilească şi sancţiuni care vor fi aplicate personalului în cauză, spunând că, personal, crede că desfacerea contractului de muncă este cea mai bună soluţie.

„Conducerea spitalului a convocat Comisia de Disciplină pentru mâine dimineaţă (vineri – n.r) care va stabili sancţiunile. Din punctul meu de vedere, sancţiunea trebuie să fie cea mai drastică, desfacerea contractului de muncă”, a spus ministrul.

Sursa: mediafax.ro.


Lasă un răspuns

Top