You are here
Home > Accidente > Polițist de la Economic și soția sa, inspector-șef la Sănătate Publică, trimiși în judecată pentru luare de mită
loading...

Polițist de la Economic și soția sa, inspector-șef la Sănătate Publică, trimiși în judecată pentru luare de mită

Un polițist de la Serviciul de Investigare a Criminalității Economice din Satu Mare și soția acestuia, inspector-șef în cadrul Direcției de Sănătate Publică, au fost trimiși în judecată pentru luare de mită. Pe numele lor au fost depuse 14 denunțuri, se arată într-un comunicat al Direcției Generale Anticorupție – DGA.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Satu Mare a trimis la instanță la dată de 22 mai 2019 rechizitoriul prin i-a trimis în judecată pe agent principal de poliție Ciprian Ioan Dragoș Crasnai pentru că ar fi luat mită în șapte rânduri. Soția acestuia, Monica Gheorghina Dragoș Crasnai, inspector sanitar – șef serviciu în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, a fost trimisă în judecată pentru că ar fi primită mită de 88 de ori.

Polițistă, care își rotunjea veniturile la șeicii din Emirate, dată afară de la Frontieră Conform rechizitoriului, polițistul a pretins și primit în perioada martie 2016 – ianuarie 2019 de la o denunțătoare suma totală de 100 de euro și 3.000 de lei în legătură cu îndeplinirea și neîndeplinirea atribuțiilor de serviciu stabilite prin fișa postului. În perioada 2017 – 2018, a acceptat să primească de la o altă denunțătoare bunuri în valoare totală de 360 de lei.

Soția polițistului, în calitate de inspector în cadrul Direcției de Sănătate Publică Satu Mare, a pretins și primit în perioada 2011 – 2019 de la 12 denunțători bunuri în valoare totală de 14.327 de lei. Procurorii au dispus prin ordonanţă din instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra unui bun mobil aparţînând soților Dragoș Crasnai până la concurența sumei de 18.162 lei.

Anchetă a început în decembrie 2016 că urmare a sesizării din oficiu a polițiștilor DGA. Polițistul și soția lui au contestat în instanță, Pe 28 mai 2019, judecătorii Tribunalului Satu Mare au respins plângerea formulată de către inculpaţi împotriva ordonanței emisă de Parchet prin care s-a luat măsura controlului judiciar.

Lasă un răspuns

Top