You are here
Home > Actualitate > De ce a fost arestat complicele lui Dincă. DETALII cutremurătoare din motivarea instanţei
loading...

De ce a fost arestat complicele lui Dincă. DETALII cutremurătoare din motivarea instanţei

Complicele lui Gheorghe Dincă a fost arestat din cauza gravității faptei de care este acuzat și pentru modul în care ar fi comis infracțiunea. Argumentele apar în motivarea Tribunalului Bucureşti, obținută de Realitatea PLUS. Deși a contestat verdictul la Curtea de Apel, Ștefan Risipițeanu a pierdut, astfel că a rămas după gratii. Procurorii susțin că și el ar fi violat-o pe Luiza Melencu.

Bărbatul în vârstă de 46 de ani a fost arestat preventiv, săptămâna trecută, de Tribunalul București, sub acuzația de viol în formă agravată lansată de procurorii DIICOT.

În documentul în care și-a motivat decizia, judecătorul de la Tribunalul București spune că nicio altă măsură nu era suficientă, nici cea a arestului la domiciliu, nici cea a controlului judiciar, care l-ar fi lăsat practic pe bărbat în libertate. Magistratul mai spune că arestarea preventivă a bărbatului a fost necesară în contextul în care trebuia înlăturată orie stare de pericol.

„Judecătorul de drepturi și libertăți constată că, raportat la gravitarea infracțiunii de viol în formă calificată, la modul și circumstanțele de comitere a acesteia, privarea inculpatului de libertate este necesară pentru înlăturarea unei stări de pericol pentru ordinea publică.”

sursa: motivarea Tribunalului București

În documentul obținut de Realitatea PLUS se explică și în ce constă acest pericol.

„Acest pericol rezultă din:
– natura și gravitatea infracțiunii de a cărei comitere este inculpatul acuzat – viol în formă agravată
– severitatea pedepsei prevăzute pentru infracțiunea de viol în formă calificată, ale cărei limite de pedeapsă sunt închisoarea de la 5 la 12 ani
– modalitatea concretă în care s-ar fi comis infracțiunea: după ce în prealabil victima (…), în vârstă de 19 ani fusese răpită de inculpatul Dincă Gheorghe, prin constrângerea cu acte de violență, în vederea exploatării sexuale în interes personal, se bănuiește că a fost violată în locuința inculpatului Dincă Gheorghe de ambii inculpați.”

sursa: motivarea Tribunalului București

Ștefan Risipițeanu
Ștefan Risipițeanu

Bărbatul nu recunoaște acuzațiile. Atât la Tribunalul București, cât și la Curta de Apel unde a contestat acest verdict a spus că nu a văzut-o niciodată pe tânără și că Gheorghe Dincă l-ar fi denunțat pentru că ar vrea să atragă și asupra lui responsabilitatea.

Sursa: realitatea.net.

Lasă un răspuns

Top