You are here
Home > Actualitate > Marea Britanie: Un tânăr român a bătut cu bestialitate un bărbat care îi luase Kebapul uitat pe masă
loading...

Marea Britanie: Un tânăr român a bătut cu bestialitate un bărbat care îi luase Kebapul uitat pe masă

Un român de 30 de ani a fost condamnat la închisoare după ce a snopit în bătaie un alt bărbat, care plecase cu kebapul său. Cei doi s-au bătut în stradă, iar victima s-a ales cu maxilarul rupt. Românul a încercat să fugă de mâna legii, plecând în Danemarca, dar și-a înrăutățit situația.

Un român în vârstă de 30 de ani a fugit de justiția din Marea Britanie, după ce în aprilie a fost condamnat pentru că a bătut violent un alt bărbat, până când i-a rupt maxilarul. Totul a pornit de la un kebap, pe care britanicul l-a luat atunci când a plecat dintr-un fast food, kebap care fusese comandat de un român. Evenimentele pentru care a fost condamnat românul s-au petrecut în urmă cu un an, pe 5 ianuarie 2019.

Eugen-Laurențiu Rus a fost găsit vinovat de magistrații din Grange Court, Northway, Tewkesbury, astfel că a fost condamnat la închisoare cu suspendare și obligat la plata unei daune de 1000 de lire în favoarea victimei sale. Numai că românul a crezut că poate scăpa fără a plăti pentru fapta sa dacă pleacă din Marea Britanie. 

Astfel că Eugen s-a reorinetat către o altă țară europeană unde să muncească. S-a angajat la o fermă de porci din Danemarca și a crezut că incidentul său va fi uitat. Numai că autoritățile i-au dat de urmă, fiind arestat acolo pe data de 8 decembrie. Iar situația s-a săa agravat, pedeapsa cu suspendare transformându-se astfel într-un privativă de libertate.

„Mi-ai luat mâncarea!“

Rus a fost adus sub escortă și prezentat Tribunalului din Cheltenham, unde a recunoscut că nu a răspuns la condițiile cauțiunii sale la sentința din 16 aprilie 2019. Asistat de un avocat, Rus a explicat că intrase într-un fast food Dominos Pizza cu un kebab pe care îl achiziționase anterior de la un alt magazin. A ieșit afară să sune la taxi și a lăsat kebabul de pe blat. Un alt bărbat aflat în pizzerie, după ce și-a plătit pizza, a ieșit și cu kebabul lui Rus. Acesta din urmă l-a alergat și i-a strigat: „Mi-ai luat mâncarea”, relatează punchline-gloucester.com. „În momentul incidentului, el recunoaște că era beat și și-a pierdut tot simțul perspectivei prin lovirea victimei sale. A fost un singur pumn și nu a fost un atac susținut“, l-a apărat avocatul său.

Numai că celălat bărbat a avut o altă versiune, povestind magistraților că după o scurtă altercație, Rus a aruncat mâncarea pe stradă și s-a năpustit asupra victimei sale, pe care a lovit-o cu pumnii. Acesta a căzut pe asfalt, fiind umplut de sânge. Inițial nu a dat prea mare importanță, însă când s-a prezentat la camera de gardă a unui spital, a constatat că avea maxilarul spart, fapt ce a necesitat implantarea unor plăci metalice și a unor șuruburi pentru refacerea plăgii. Imediat, bărbatul a alertat și poliția, povestind ce s-a întâmplat, iar Rus a fost arestat.

Judecătorul l-a condamnat recent pe Eugen Rus la 16 luni de închisoare, suspendat timp de un an și efecturea a 180 de ore de muncă neplătită, precum și plata unor daune de 1.000 de lire sterline victimei sale și o taxă suplimentară de 140 de lire sterline

Lasă un răspuns

Top