You are here
Home > Accidente > Restricţii la aceste medicamente. Paracetamol şi aspirină, doar cu recomandare…
loading...

Restricţii la aceste medicamente. Paracetamol şi aspirină, doar cu recomandare…

Două medicamente din categoria OTC-urilor, respectiv paracetamolul şi aspirina, mai pot fi vândute în Franţa doar dacă recomandă farmacistul. Măsura s-ar putea extinde şi în alte ţări europene, scrie presa locală.

Automedicaţia este un obicei nociv, iar oamenii nu ar trebui să se îndoape cu medicamente. Pentru a stopa acest obicei, în Franţa, a fost introdusă o măsură restrictivă pentru paracetamol şi aspirinaă. Respectiv, aceste pastile nu mai pot fi cumpărare decât cu acordul farmacistului care trebuie să facă o evaluare a fiecărui caz în parte.

Tot farmacistul este cel care recomandă cantitatea de psatile. Aceleaşi reglementări vizează şi ibuprofenul. Măsurile vin în contextul în care, în urmă cu doi ani o tânără din Strasbourg a decedat în urma unei intoxicaţii cu paracetamol, iar numărul cazurilor de afectare hepatică a crescut ca urmare a consumului acestui medicament.

În Franţa, consumul de paracetamol a crescut cu 50% în ultimul deceniu. Ibuprofenul, la rândul lui,în cantităţi mari, poate afea efecte adverse importante şi este chiat contraindicat la pacienţii cu risc crescut de boli hemoragice.

Lasă un răspuns

Top