You are here
Home > Actualitate > BREAKING NEWS Italia. Dreptate pentru o româncă care a fost arsă de vie și ucisă de soț
loading...

BREAKING NEWS Italia. Dreptate pentru o româncă care a fost arsă de vie și ucisă de soț

Gurean Benomi, în vârstă de 58 de ani, românul care şi-a ucis soţia, în Italia, dându-i foc, a fost condamnat definitiv de judecători.

Potrivit corrierediarezzo.corr.it, românul a fost condamnat la 14 ani de închisoare cu executare după ce în anul 2014 a stropit-o cu alcool și i-a dat foc soției lui, Maria Marin, în vârstă de 49 de ani. 

Totul a avut loc pe data de 11 septembrie, atunci când Gurean Benomi a stropit-o cu alcool pe Maria Marin și apoi i-a dat foc cu o brichetă, într-un cort pe care cei doi îl împărțeau pe o stradă din orașul Arezzo.

Românca a luat foc imediat, însă a reușit să se refugieze într-un bar, unde barmanul a stins focul și a sunat la salvare. În ciuda eforturilor medicilor, Maria a murit după aproximativ o lună de agonie pe un pat de spital din Genova.

Curtea de Apel din Florența a decis să schimbe încadrarea juridică

În 2015, Benomi a fost condamnat de un tribunal din Arezzo la 14 ani de închisoare, pentru omor voluntar, din cauza însă urma să ispășească numai o treime din pedeapsă.

S-a făcut apel, iar, în 2016, Curtea de Apel din Florența a decis să schimbe încadrarea juridică, din omor voluntar în omor involuntar, sentința de această dată fiind de 10 ani de închisoare.

Însă, fiul Mariei nu a acceptat această sentință pe care a atacat-o cu ajutorul unui avocat, Domenico Nucci.

După ce și-a susținut cauza, Curtea Supremă a decis că Gurean Benomi trebuie să fie rejudecat la Curtea de Apel din Florența, considerând că criminalul a dat dovadă de intenție de omucidere atunci când a aruncat cu alcool pe victimă.

Lasă un răspuns

Top