You are here
Home > Accidente > Peste 1100 verificati si 121 amendaţi pentru că au ieşit in stare de urgenta pe stradă nejustificat in Judetul OLT
loading...

Peste 1100 verificati si 121 amendaţi pentru că au ieşit in stare de urgenta pe stradă nejustificat in Judetul OLT

Prinsi 122 de olteni care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației au fost amendaţi de poliţişti şi jandarmi, în ultimele 24 de ore, valoarea totală a amenzilor ridicându-se la 141.300 lei.

Potrivit unui comunicat remis de Prefectura Olt, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne, prin patrule mixte sau independente, execută zilnic misiuni de ordine publică pentru respectarea tuturor normelor legale instituite pe perioada stării de urgență, fiind prezenți în stradă peste 600 de polițiști și jandarmi.

„Oamenii legii au aplicat 122 de sancțiuni contravenționale persoanelor care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației, a căror valoare totală este de 141.300 lei. În urma activității desfășurate, în ultimele 24 ore (25 martie, în intervalul orar 00.00-24.00), au fost verificate peste 1.100 de persoane, privind modul în care acestea respectă măsura izolării la domiciliu” arata comunicatul de presa.

O persoană care nu a fost găsită la domiciliu, deşi trebuia să fie în izolare, a fost plasată în carantină forțată, sub pază, pentru alte 14 zile. Suplimentar, aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 5.000 lei.


Steaua, Slatina

Un alt cetatean facea specula cu Făină fără documente şi la preţ dublu

„Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Olt au depistat un agent economic care comercializa 125 kilograme de făină, la prețul de doi lei/kilogram, preț mai mare față de cel practicat anterior declanșării situației epidemiologice actuale, fără a deține documente de proveniență”, se precizează în comunicatul Prefecturii Olt

Speculantul a fost amendat cu 5.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Transporta 36 de pasageri într-un microbuz, depistat pe o rută din Olt

microbuz plin coronavirus

Polițiștii au găsit 36 de călători într-un mijloc de transport în comun cu doar 21 de locuri.

Microbuzul a fost depistat pe drumul judeţean DJ 653, în comuna Valea Mare.

Potrivit IPJ Olt, microbuzul efectua servicii de transport persoane contracost, pe ruta Slatina – Valea Mare – Recea – Schitu.

15 persoane, care stăteau în picioare, au fost găsite în plus în mijlocul de transport, spun polițiștii. „În interiorul microbuzului au fost identificate un număr total de 36 de persoane, 15 persoane în plus, în condițiile în care microbuzul, conform certificatului de înmatriculare, este prevăzut cu un număr de 21 de locuri”, se arată într-un comunicat remis de Inspectoratul de Poliție Județean Olt.

Şoferul microbuzului, un bărbat în vârstă de 44 de ani, din comuna Schitu, a fost amendat cu suma de 12.000 lei.
Source: https://www.slatinata.ro/evenimente/6855-36-de-pasageri-%C3%AEntr-un-microbuz,-depistat-pe-o-rut%C4%83-din-olt

Lasă un răspuns

Top