You are here
Home > Actualitate > MAE: 58 de români, aflați pe teritoriul Germaniei, testați pozitiv la COVID-19
loading...

MAE: 58 de români, aflați pe teritoriul Germaniei, testați pozitiv la COVID-19

Un număr de 58 de români, aflați pe teritoriul Germaniei, în districtele Enz și Rhein-Neckar, landul Baden-Württemberg, au fost testați pozitiv la noul coronavirus, anunță, sâmbătă, Ministerul Afacerilor Externe (MAE).

Potrivit datelor comunicate de către autoritățile germane, aproximativ 200 de cetățeni români, membri ai unei comunități religioase din localitatea Pforzheim, districtul Enz, au fost testați pentru infecția cu COVID-19.

În urma testării, 20 de cetățeni români au fost depistați pozitiv, majoritatea persoanelor infectate fiind asimptomatice sau prezentând forme ușoare ale bolii. Dintre persoanele infectate, două au fost internate cu forme mai grave. În prezent, starea de sănătate a acestora este stabilă.ADVERTISING

Totodată, MAE precizează că, în cursul zilei de joi, autoritățile germane au informat Consulatul General al României la Stuttgart cu privire la testarea pentru infecția cu COVID-19 a 103 cetățeni români din cadrul unei alte comunități românești din districtul Rhein-Neckar.

Potrivit informațiilor comunicate de autoritățile germane reprezentanților Oficiului consular, 38 de persoane au fost confirmate ca infectate cu COVID-19. Persoanele testate pozitiv prezintă forme ușoare ale bolii și au fost plasate în izolare, respectiv carantină, potrivit MAE.

Lasă un răspuns

Top