You are here
Home > Actualitate > Alertă de cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit
loading...

Alertă de cutremur în România. Ce magnitudine a avut seismul și unde s-a resimțit

Institutul Național de Cercetare și Dezvoltare pentru Fizica Pământului a anunțat un nou cutremur în România. Potrivit seismologilor, cutremurul a avut loc la ora 07:35 marți dimineața.

Un cutremur cu magnitudinea de 3, 2 grade pe scara Richter a avut loc marți dimineața în zona seismică Vrancea, județul Buzău, anunță Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP). Seismul s-a produs la ora 07.35 în zona seismică Vrancea, județul Buzău.

Acesta a avut magnitudinea de 3, 2 grade pe scara Richter și s-a produs la adâncimea de 129 de kilometri.

Cutremurul s-a produs în apropierea oraşelor Brașov, Ploiești, București, Pitești, Bacău, Brăila, Galați, Sibiu, Ruse, Iași.

Un cutremur a avut loc și ieri, 28 septembrie În ziua de 28 Septembrie 2020, la ora 11: 42: 35 (ora locală a României), s-a produs în Zona Galați un cutremur slab cu magnitudinea ml 2.4, la adâncimea de 17km, a anunțat INCDFP.

Cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 36km NV de Galati, 46km NV de Braila, 120km SE de Bacau, 147km NE de Ploiesti, 158km E de Brasov, 173km S de Iasi, 177km NV de Constanta, 178km NE de Bucuresti, 181km SV de Chisinau, 205km SV de Tiraspol.

De-a lungul anilor, în zona Galați au mai avut loc cutrtemure, unele având intensitate „semnificativă, potrivit INCDFP.

Cutremur de 4 grade cu epicentrul în Galați Pe data de 16 august 2020, ora 18: 16: 35, un alt cutremur a fost înregistrat în judetul Galați, cu epicentrul în apropiere de localitatea Vânători.

Seismul a avut magnitudinea 4 pe scara Richter și epicentrul a fost situat la o adancime de 10.5 kilometri.

De remarcat că este cel mai puternic cutremur de suprafață de anul acesta din România, dar el se suprapune peste mișcări seismice similare din ultimul din ultimul timp înregistrate la sudul Dunării.

Coordonatele exacte date de INFP sunt latidudine 45.5414 și longitudine 28.0023.

Cel mai puternic cutremur din Galați Un cutremur de magnitudine estimată inițial „medie „, apoi „semnificativă” s-a produs în noaptea de vineri spre sâmbătă, 25 aprilie 2020, la o adâncime destul de mică, în estul României, cel mai apropiat oraș de epicentru fiind Galați.

Cel mai puternic cutremur din acest an s-a produs în 31 ianuarie, în judeţul Vrancea.

S-a produs la o adâncime de 121 de kilometri şi a avut o magnitudine de 5, 2 pe scara Richter.

Lasă un răspuns

Top