You are here
Home > Actualitate > Rezultate alegeri parlamentare 2020! Ultimele date oficiale de la BEC! Numărătoarea voturilor e aproape gata
loading...

Rezultate alegeri parlamentare 2020! Ultimele date oficiale de la BEC! Numărătoarea voturilor e aproape gata

Biroul Electoral Central este aproape de încheierea numărării voturilor de la alegerile parlamentare ce au avut loc duminică, 6 decembrie. Ce indică ultimele rezultate parţiale?

Luni seara, Biroul Electoral Central (BEC) a prezentat noi rezultate parţiale oficiale, obţinute după centralizarea proceselor-verbale din 96,43% dintre secţiile de votare.

Situaţia de la Camera Deputaţilor arată în felul următor:

PSD – 29,69%

PNL – 25,18%

USR PLUS – 14,75%

AUR – 8,69%

UDMR – 5,98%

Voturile exprimate pentru Senat se prezintă astfel:

PSD – 30,13%

PNL – 25,58%

USR PLUS – 15,24%

AUR – 8,77%

UDMR – 6,13%

România are un nou premier începând de luni seara

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe ministrul Apărării Naţionale, Nicolae Ciucă, drept prim-ministru interimar, în urma demisiei lui Ludovic Orban, iar decretul prin care şeful statului a luat această decizie a fost publicat luni seara în Monitorul Oficial.

De asemenea, a fost publicat şi decretul prin care Klaus Iohannis a luat act de demisia lui Ludovic Orban din funcţia de şef al Executivului.

Luni seara, într-o declaraţie susţinută la Palatul Victoria, Ludovic Orban a anunţat că demisionează din funcţia de premier.

„România are nevoie de un Guvern responsabil, care să reprezinte voința cetățenilor români și decizia mea de astăzi vreau să arate foarte clar: că nu mă cramponez de funcție.

Îmi închei mandatul de premier după un an și o lună în care România s-a confruntat cu o perioadă extrem de dificilă. Românii, alături de ceilalți cetățeni ai lumii s-au confruntat cu o pandemie și criză economică fără precedent.

Plec din funcția de premier cu conștiința datoriei împlinite. Am încercat să găsim răspunsurile potrivite la toate provocările.

Pe 6 decembrie romanii au decis componența viitorului Parlament. Obiectivul meu este de a construi o majoritate care să nu conțină PSD și de a fi implicat în negocierile viitoare”, a precizat Ludovic Orban într-o declaraţie susţinută luni seara.

Lasă un răspuns

Top