You are here
Home > Actualitate > ULTIM ORA: Exact după ce Guvernul Cîțu a fost votat, 4,7% din Nuclearelectrica a fost vândută unui cumpărător anonim
loading...

ULTIM ORA: Exact după ce Guvernul Cîțu a fost votat, 4,7% din Nuclearelectrica a fost vândută unui cumpărător anonim

Coincidentă sau nu, în momentul în care Guvernul Cîțu era sigur că va fi votat şi învestit de către Parlamentul României, Bursa din Bucureşti înregistra o tranzacţie spectaculoasă. Au fost vândute cele mai multe acţiuni din istoria companiei de stat de la fondarea ei din 2013.

Încet, dar sigur, România vinde tot mai multe acţiuni la firmele de stat. Nuclearelectrica fiind ultima companie de stat care a înregistrat o tranzacţie specială. Pe o sumă de 234 de milioane de lei au fost cumpărate 5% din nuclearelectrica.

Guvernul Cîtu era investit fix în momentul tranzacţiei 4,7% din Nuclearelectrica a fost vândută exact după votarea guvernului Cîțu

Vă aducem aminte că pe data de 23 decembrie 2020, începând cu ora 17.15, în Parlamentul României a început votul pentru învestirea Guvernului Cîtu. La aproape finalizarea votului din Parlament şi, probabil, la semnalul ca Guvernul a primit o majoritate de voturi, 4,7% din acţiunile de la Nuclearelectrica au cedate printr-o acţiune specială de tip DEALS. Conform celor de la Ziarul Financiarul, la ora 17.57, pe 23 decembrie 2020, la ora 17:57, în sistemul bursei de la Bucureşti au fost înregistrate tranzacţii speciale de tip DEALS de 234 milioane de lei cu acţiuni ale Nuclearelectrica (SNN). Astfel, au fost tranzacţionate 14,1 milioane de acţiuni, echivalentul a 4,7% din compania de stat, potrivit calculelor ZF.

Preţul la care a fost încheiată tranzacţia a fost de 16,86 lei pe acţiune, acelaşi ca cel din piaţa regs.

Sursa foto www.nuclearelectrica.ro.

Lasă un răspuns

Top