You are here
Home > Actualitate > Un nou caz Caracal în România! Ce greșeală imensă a făcut poliția în tragedia de la Onești
loading...

Un nou caz Caracal în România! Ce greșeală imensă a făcut poliția în tragedia de la Onești

Psihologul criminalist Liviu Chesnoiu a vorbit despre tragedia de la Onești, unde doi muncitori au fost înjunghiați mortal de un bărbat care i-a ținut ostatici ore în șir într-un apartament.

Conform informațiilor transmise de către acesta, greșeala a fost că s-a acționat târziu și că s-a așteptat inutil până să se dea ordin de intervenție, precum în cazul Caracal.

Un nou caz Caracal în România
„S-a pierdut foarte mult timp. Când ai de-a face cu un astfel de individ cu probleme psihice grave nu ai ce negocia. Negociatorul își dă seama dacă e monolog sau dialog. Dacă el vede că agresorul cere luna de pe cer, trebuie să dea voie forțelor de ordine să intervină rapid. Nu stai cinci ore să auzi un monolog.

Asta a înrăutățit situația, el nu răspundea la nicio solicitare a forțelor de ordine. Cu oameni de genul acesta trebuie să intervii în forță, să îți dai seama că e un individ cu probleme psihice. Intri pe geam, spargi ușa.

Poate poliția nu s-a mai confruntat cu astfel de situații, dar un astfel de caz trebuie să tragă un semnal de alarmă. S-au așteptat aprobări și s-a pierdut timp. Se așteaptă în maniera retro să dea ordin. Ca la Caracal. Stau la poartă să vină ordinul. Trebuie să lași polițiștii să acționeze după instinct, după experiență”, a explicat Liviu Chesnoiu pentru Digi24.

Trebuie menționat că agresorul este în spital în momentul de față, rănit. De asemenea, soția sa a fost reținută pentru complicitate la lipsire de libertate. Poliția face o anchetă internă la Onești, pentru a verifica dacă au existat greșeli și în intervenția autorităților.

Sursă foto: INQUAM Photos, Adel Al-Haddad

Lasă un răspuns

Top