You are here
Home > Actualitate > Locul în care românii primesc casă gratis și salariu de 1.200 euro pe lună
loading...

Locul în care românii primesc casă gratis și salariu de 1.200 euro pe lună

Nu o să îți vină să crezi, dar există un orășel deosebit care este descris ca fiind o „utopie socialistă”. Aici nu există poliţie, criminalitate, șomajul este redus şi locuitorii au libertatea de a-şi construi casele unde doresc.

Citeste si: Dragoș Bucur locuiește de aproape 6 ani, într-o casă ecologică de 300.000 de euro, cu super dotări, la doar 50 de metri de pădure!

În oraş funcţionează o cooperativă agricolă unde lucrează aproape toți cetățenii (2.650 de angajaţi), iar fiecare angajat este plătit cu 1.200 de euro pe lună.

De asemenea, este bine de știut că oamenilor care doresc să se mute acolo li se oferă o casă gratis. Condițiile sunt următoarele: să aibă o familie şi să fie rezidenţi ai acestui orășel timp de cel puţin doi ani.

Sună ca scos dintr-un roman SF, nu? Însă, și spre surprindere noastră, acest orășel chiar există. Marinaleda se află la câţiva kilometri de Sevilia, Spania şi acolo locuiesc în jur de 2.750 de cetățeni, informează The Mirror.

Marinaleda este descris adesea ca unul dintre cele mai prospere orașe din lume. Orășelul este situat în valea Campina, în mijlocul unor coline cu plantaţii de măslini şi câmpuri de grâu.

Localitatea este condusă de către Juan Manuel Snachez Gordillo care a devenit cunoscut ca fiind un fel de Robin Hood spaniol. Acesta conduce orășelul Marinaleda încă din anul 1979.

„Trebuie să ne regândim valorile, ca societate de consum, precum și valoarea pe care o acordăm banilor, egoismului și individualismului. Marinaleda este un exemplu mic, dar dorim ca această experiență să se extindă în întreaga lume”, declară Juan Manuel Snachez Gordillo.

Guvernul din Andaluzia, regiunea de care aparţine satul, oferă gratuit materialele necesare pentru construirea locuințelor, mai notează The Mirror.

Totodată, cetățenii care vor să-şi construiască o casă sunt ajutaţi de arhitecţi, dar au sprijin și din partea unor muncitori.

sursa: The Mirror

Citeste si: Dragoș Bucur locuiește de aproape 6 ani, într-o casă ecologică de 300.000 de euro, cu super dotări, la doar 50 de metri de pădure!

Lasă un răspuns

Top