You are here
Home > Actualitate > Kim Jong-Nam avea 100.000 de dolari în rucsac în momentul asasinării sale pe aeroportul din Kuala Lumpur
loading...

Kim Jong-Nam avea 100.000 de dolari în rucsac în momentul asasinării sale pe aeroportul din Kuala Lumpur

Fratele vitreg al liderului nord-coreean Kim Jong-Un transporta bani lichizi în valoare de 100.000 de dolari în rucsacul său în momentul în care a fost asasinat pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur, a declarat miercuri ofițerul de poliție care conduce ancheta în acest caz, Wan Azirul Nizam, transmite Reuters.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Indonezianca Siti Aishah (25 de ani) și vietnameza Doan Thi Huong (28 de ani) sunt acuzate de uciderea lui Kim Jong-Nam după ce i-au întins acestuia pe față VX — o substanță chimică extrem de toxică interzisă de SUA — pe aeroportul din Kuala Lumpur, la 13 februarie.

Cei 100.000 de dolari se află în prezent la biroul poliției din districtul Sepang, ce are jurisdicție asupra locului crimei, a explicat Wan Azirul Nizam.

El a menționat că a intrat în posesia pardesiului, rucsacului și ceasului victimei și a predat aceste obiecte experților pentru analiza chimică, dar că ulterior i s-a transmis de către autoritățile de anchetă că obiectele trebuie să fie predate reprezentanților ambasadei Coreei de Nord la Kuala Lumpur.

”Nu știu de ce mi s-a dat acest ordin, dar l-am urmat”, a adăugat Wan Azirul Nizam.

Siti Aishah și Doan Thi Huong, acuzate de uciderea lui Kim Jong-Nam, riscă pedeapsa cu moartea dacă vor fi găsite vinovate. Acuzatele au declarat în mod repetat că au fost înșelate pentru a comite atacul, despre care credeau că era o glumă de televiziune. Ambele femei au pledat nevinovat pe 2 octombrie în fața instanței.

Tot miercuri, în instanță a fost prezentată o înregistrare video în care apare Doan Thi Huong stropind o substanță pe fața unei persoane, într-un aparent exercițiu executat cu două zile înainte de crima comisă pe 13 februarie. Imaginile o arată pe femeia vietnameză cum se apropie repede de un bărbat și îi acoperă fața cu ambele mâini ude înainte de a fugi.

Audierile în acest caz se reiau joi, când Wan rul NizamAzi va depune din nou mărturie.

Lasă un răspuns

Top