You are here
Home > Actualitate > Consiliul Europei cere Romei să își clarifice colaborarea cu Tripoli în problema migranților
loading...

Consiliul Europei cere Romei să își clarifice colaborarea cu Tripoli în problema migranților

Comisarul pentru drepturile omului al Consiliului Europei, Nils Muiznieks, a cerut miercuri Italiei să precizeze natura colaborării cu Tripoli în privința interceptării migranților plecați pe mare în încercarea de a ajunge pe malurile sale, relatează AFP.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Roma ajută de mai multe luni paza de coastă libiană să intercepteze migranții înainte ca aceștia să ajungă în apele internaționale. Ulterior, migranții sunt trimiși înapoi în Libia, unde mulți riscă să intre într-un ciclu de violențe și stoarcere de bani.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

„În lumina recentelor rapoarte asupra situației drepturilor omului ale migranților din Libia, a preda indivizi autorităților libiene sau altor grupuri din Libia poate să îi expună la un risc real de tortură, tratamente degradante sau pedepse” corporale, a reamintit comisarul leton.

Nils Muiznieks a mai cerut Romei să precizeze ce „măsuri de protecție a pus în aplicare Italia” pentru „a se asigura că persoanele interceptate ori salvate de vase italiene în apele teritoriale libiene” nu sunt expuse unei situații contrare Convenției Europene a Drepturilor Omului.

De asemenea, el i-a solicitat ministrului informații privind măsurile care permit „să se asigure că operațiunile de căutare și salvare în Mediterana, inclusiv cele desfășurate de ONG-uri, pot continua efectiv și în siguranță”.

Fluxul de migranți dintre Libia și Italia a înregistrat o scădere spectaculoasă în această vară, cu 21.000 de sosiri între iulie și septembrie, o treime din cele înregistrate în aceeași perioadă din 2016.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

Lasă un răspuns

Top